BOEK MICHAEL
voor een onvergetelijk optreden!

TEMPELJAGERS

BIEB-BENDE

KLAVERTJESPL...

Op avontuur met de De Bieb-bende en Tempeljagers!

Bereid je voor op een onvergetelijk avontuur dwars door de jungle van Afrika! Zelfs de niet-lezer zal op het puntje van zijn stoel zitten!

Voor de groepen 6, 7 en 8 heeft Michael een interactieve en behoorlijke avontuurlijke presentatie! Hij vertelt over zijn populairste series de Bieb-bende en De Tempeljagers en laat onder andere zien waar hij zijn inspiratie vandaan haalt. 

In de presentatie komen boektrailers aan bod, opdrachten en een hoop voorbeelden. Mocht er tijd zijn, dan lees Michael een stukje voor en er is uiteraard ruimte voor vragen. Ook geeft hij de kinderen een kijkje achter de schermen van een schrijver. Hoe komt een boek tot stand, hoe wordt de omslagillustratie gemaakt en hoeveel verdient een schrijver nu eigenlijk per verkocht boek?

Het leukste onderdeel komt als laatste! In de vorm van een uitdagende quiz: De Grote Michael Reefs Quiz! De winnaar van deze quiz krijgt een gesigneerde poster. 

Michael heeft al meerdere malen bewezen dat zelfs kinderen die een hekel aan lezen hebben zijn boeken verslinden. 

In het kort over de presentatie:

 • Tijdsduur per presentatie: 60 minuten
 • Groep 6, 7 en 8 
 • Benodigdheden: Beamer, smartboard of prowiseboard, werkende internetverbinding, geluidsinstallatie
 • Aantal kinderen: maximaal 60 kinderen (mogen meerdere groepen bij elkaar zijn)

Bekijk hier de spannende boektrailer van De Tempeljagers: De speer van Odin

De boeken van de Tempeljagers:

De boeken van de Bieb-bende:

De magische voorstelling over Bram

Bereid je voor op een magische reis rond de hele wereld!

Voor de groepen 5 en 6 heeft Michael de boeken over Bram geschreven. Inmiddels zijn er al drie boeken verschenen (Bram en het Zoldermysterie, Bram en de Orde van Avalon en Bram en de Bliksemjagers) en deze bleken een groot succes. Vlak na de Kinderboekenweek verschijnt Bram en de Waterreuzen, waarin de tienjarige Bram weer een nieuw spannend avontuur beleeft.

Deze presentatie zorgt voor genoeg spannende momenten in de klas. Michael heeft onder andere een mysterieuze koffer bij zich, die rechtstreeks uit het verhaal komt. Ansichtkaarten (geschreven door Bram) moeten de kinderen helpen bij het kraken van een geheime code. En Michael heeft zelfs magisch steenstof bij zich, waarmee Bram via dozen de hele wereld over kan reizen.

In het kort over de presentatie:

 • Tijdsduur per presentatie: 60 minuten
 • Groep 5 en 6 
 • Benodigdheden: Beamer, smartboard of prowiseboard, werkende internetverbinding, geluidsinstallatie
 • Aantal kinderen: maximaal 60 kinderen (mogen meerdere groepen bij elkaar zijn)

De boeken van Bram:

Michael is bij ons in Roermond en Roerdalen op verschillende basisscholen in de groepen geweest op schrijversbezoek. De uitkomst was eigenlijk overal hetzelfde: enthousiaste, betrokken kinderen die niet kunnen wachten om aan de serie van Bram of de Biebbende te beginnen. Vooral de interactieve gedeeltes van de presentatie en de site vielen enorm in de smaak.

Ik vertelde je toen je kwam dat lezen voor veel kinderen uit 1B een crime is. Nu heb ik ze een verslag laten maken van jouw bezoek en wat blijkt: er zijn kinderen die jouw boek uit de bieb hebben gehaald en thuis lezen. Dit vind ik TOP!!! Er is zelfs een jongen die dyslectisch is en nog nooit een boek gelezen had, maar door jouw voordracht aan het lezen is gegaan.

De kinderen hebben bijna gevochten om als eerste de Bieb-bende te mogen lezen.In de middenbouw is het verhaal over Bram erg goed aangekomen. De leerlingen hebben nog een heel gesprek erover gehad. De bovenbouwleerlingen kwamen in eerste instantie mokkend binnen: "Pfff, een schrijver, wat moeten we daar nou mee?!" Uiteindelijk waren ze helemaal om en hebben de boeken al onderling verdeeld. Complimenten dus! Je hebt zelfs de niet-lezers aangesproken!

De enge voorstelling van het Klavertjesplein

Durf jij het aan om het geheim van het Klavertjesplein op te lossen?

Het geheim van het Klavertjesplein is een modern sprookje, vol avontuur, spanning en griezelige momenten! Tijdens de presentatie neemt Michael de kinderen mee in het verhaal en laat hij aan de hand van attributen zien waar het sprookje over gaat. Ook heeft Michael een geheimzinnige koker bij zich, die is verzegeld met een code. In 6 groepjes kunnen de kinderen opdrachten oplossen om de code te kraken. 

 

Daarnaast geeft Michael ook een kijkje in de keuken van een schrijver. Hoe schrijf je nou eigenlijk een boek en wat komt er allemaal kijken bij het uitgeefproces? 

Als beloning voor dit harde werk leest Michael een spannend stukje voor uit het boek.

In het kort over de presentatie:

 • Tijdsduur per presentatie: 60 minuten
 • Groep 6, 7 en 8 
 • Benodigdheden: Beamer, smartboard of prowiseboard, werkende internetverbinding, geluidsinstallatie
 • Aantal kinderen: maximaal 60 kinderen (mogen meerdere groepen bij elkaar zijn)

Bestel het boek:

Michael is in staat om een grote groep kinderen geboeid te laten luisteren en enthousiast te maken voor zijn verhalen. Hij doet dat door zichzelf te zijn en kinderen serieus te nemen.

Vernieuwend en jong! Een hele andere manier van leesbeleving en leesplezier.

Michael Reefs weet kinderen die niet graag lezen aan het boek te kluisteren. Geen idee hoe hij dat voor elkaar krijgt, maar ik gebruik hem er graag voor.

- Hanneke Koene -

Een inspirerende presentatie van Michael zorgt ervoor dat zelfs de stoere jongens gaan lezen.

BOEK MICHAEL
voor spectaculaire workshops!

ESCAPE ROOM

SPEURTOCHT

WORKSHOP

Een uitdagende en superspannende Escape Room!

Tijdens de Jungle Escape verandert de winkel (of bibliotheek) in een woud vol geheimen… Hier bevindt zich de schatkamer van een tempel. Daar kun je alleen in met de juiste code. In de winkel (boekhandel) liggen opdrachten verstopt. Door middel van deze opdrachten en puzzels kunnen de jonge lezers de juiste cijfers achterhalen om de code te kraken. Maar… Dat is nog zo makkelijk niet! Zal het ze lukken de opdrachten en raadsels te voltooien en de code naar de schatkamer te kraken?

Kinderen kunnen ten alle tijden deelnemen aan de Jungle Escape. Hij duurt ongeveer 30 minuten. Hulp is toegestaan. Tussendoor signeert Michael zijn boeken.  

Overige info:

 • Duur: 120 minuten 
 • Doelgroep: kinderen vanaf 8/9 jaar tot en met 12 jaar

Laat kinderen deelnemen aan een spannende speurtocht!

Met een speurtocht betrek je de kinderen nog meer bij de wereld van de boeken.

Rondom de boeken van de Bieb-bende heeft Michael een spannende en uitdagende speurtocht bedacht. Hiervoor krijgen kinderen een opdrachtenboekje, waarmee ze in de bieb naar antwoorden moeten zoeken. Tussendoor leren ze meer over het verhaal en de wereld van de Bieb-bende. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de kinderen een geheime code kraken. Hiervoor moeten ze zoveel mogelijk antwoorden juist hebben. Met de komst van een nieuw deel in de Bieb-bende reeks, wordt de speurtocht een klein beetje aangepast. In overleg met de bieb kan de speurtocht ook aangepast worden en nog spannender gemaakt worden door bijvoorbeeld een projectie. Het leukste is om hele klassen te laten komen, die bijvoorbeeld in tweetallen werken.

Overige info:

Duur: 120 minuten
Doelgroep: kinderen vanaf 8/9 jaar tot en met 12 jaar

Een lezing over het belang van lezen

Michaels missie is om zoveel mogelijk kinderen weer aan het lezen te krijgen. En daar trekt hij behoorlijk veel voor uit de kast. Van interactieve websites, tot en met leerzame apps. In de afgelopen jaren heeft hij al veel tips aan kinderen gegeven tijdens zijn schoolbezoeken. Al zijn ervaringen heeft hij nu verzameld in een interessante lezing. Want hoe krijg je kinderen nu eigenlijk aan het lezen? Michael laat zien waar het vaak misgaat en waarom jongens veel minder lezen dan meisjes. Uiteraard geeft hij ook tips hoe je het lezen aantrekkelijker kunt maken. Doordat Michael zelf tot zijn achttiende een hekel aan lezen had, kan hij uit zijn eigen jeugd putten. De lezing is vooral bedoeld voor ouders van kinderen die niet van lezen houden, maar hij is ook interessant voor bibliothecarissen, boekhandelaren en leraren!

Overige info:

 • Duur: 60 minuten (er is ruimte voor vragen)
 • Doelgroep: ouders, leraren, bibliothecarissen, boekhandelaren

Een magische (schrijf)workshop

Maak de presentatie van Bram compleet met een schrijfworkshop.

Met de workshop “Creëer een magische doos” neemt kinderboekenschrijver Michael Reefs de kinderen mee in het verhaal van Bram. Daarin kan de tienjarige Bram rond de wereld reizen via dozen. Michael heeft zo’n “magische” doos bij zich en kinderen gaan samen met hem deze doos vullen met bijzondere verhalen die Bram kan lezen. Ten slotte wordt de doos aangesloten op het dozennetwerk, zodat Bram de verhalen kan lezen. Ook gaan kinderen aan de slag met hun eigen fantasievoertuigen, die ze willen gebruiken om een avontuur met Bram te beleven. Tekenen en schrijven komen dus volop aan bod!

Overige info:

Duur: 90 minuten
Doelgroep: kinderen van groep 5-7

Michael heeft al een hoop scholen, bibliotheken en boekhandels bezocht. Steeds met heel veel succes!

Michaels succesformule: een moderne boekenclub

Speciaal voor bibliotheek heeft Michael een nieuwe versie van de klassieke boekenclub ontwikkeld. In deze club draait het om het vertellen van verhalen, op allerlei bijzondere manieren. Kinderen worden enthousiast gemaakt om nieuwe boeken te ontdekken, maar ook om zelf aan de slag te gaan met het schrijven van verhalen. En wat is er nou leuker dan tips te krijgen van de schrijver zelf? 

In 10 bijeenkomsten krijgen de kinderen een veelzijdigheid aanbod aan activiteiten van Michael. De tiende bijeenkomst dient als feestelijke afsluiting, waarbij ouders worden uitgenodigd, maar ook oma’s en opa’s en zelfs vrienden. De clubleden laten vol trots hun reacties zien.

In het kort:

 • Aantal deelnemers: maximaal 12
 • Doelgroep: kinderen van groep 6 en 7
 • Kosten: €850,- voor het complete pakket (ex. btw en reiskosten)
 • 10 bijeenkomsten van 90 minuten (meestal 1 x per 2 of 3 weken)
 • Kinderen schrijven gezamenlijk een boek, maken een film, een krant, schrijven gedichten en nog veel meer! 
 • Locatie: grote tafel in de bieb (voorkeur gaat uit naar een afgesloten ruimte)
© Michael Reefs | Alle rechten voorbehouden