BOEK MICHAEL
voor een onvergetelijk optreden!

De magische voorstelling over Bram

Bereid je voor op een magische reis rond de hele wereld!

Voor de groepen 5 en 6 heeft Michael de boeken over Bram geschreven. Inmiddels zijn er al twee boeken verschenen (Bram en het Zoldermysterie en Bram en de Orde van Avalon) en deze bleken een groot succes. Vlak na de Kinderboekenweek verschijnt Bram en de Bliksemjagers, waarin de tienjarige Bram weer een nieuw spannend avontuur beleeft.

Deze presentatie zorgt voor genoeg spannende momenten in de klas. Michael heeft onder andere een mysterieuze koffer bij zich, die rechtstreeks uit het verhaal komt. Ansichtkaarten (geschreven door Bram) moeten de kinderen helpen bij het kraken van een geheime code. En Michael heeft zelfs magisch steenstof bij zich, waarmee Bram via dozen de hele wereld over kan reizen.

Daarnaast komt er een wel heel bijzonder vervoersmiddel aan bod: een magische Rookmonstervogel. Kinderen gaan ook aan de slag met fantasievervoersmiddelen en mogen er eentje zelf bedenken.

Ideaal voor de Kinderboekenweek met het thema “Reis mee!”

In het kort over de presentatie:

 • Tijdsduur per presentatie: 60 minuten
 • Groep 5 en 6 
 • Benodigdheden: Beamer, smartboard of prowiseboard, werkende internetverbinding, geluidsinstallatie
 • Aantal kinderen: maximaal 60 kinderen (mogen meerdere groepen bij elkaar zijn)
 • Prijs: € 125,- per uur (inclusief btw en exclusief reiskosten)

De boeken van Bram:

Michael is bij ons in Roermond en Roerdalen op verschillende basisscholen in de groepen geweest op schrijversbezoek. De uitkomst was eigenlijk overal hetzelfde: enthousiaste, betrokken kinderen die niet kunnen wachten om aan de serie van Bram of de Biebbende te beginnen. Vooral de interactieve gedeeltes van de presentatie en de site vielen enorm in de smaak.

Ik vertelde je toen je kwam dat lezen voor veel kinderen uit 1B een crime is. Nu heb ik ze een verslag laten maken van jouw bezoek en wat blijkt: er zijn kinderen die jouw boek uit de bieb hebben gehaald en thuis lezen. Dit vind ik TOP!!! Er is zelfs een jongen die dyslectisch is en nog nooit een boek gelezen had, maar door jouw voordracht aan het lezen is gegaan.

De kinderen hebben bijna gevochten om als eerste de Bieb-bende te mogen lezen.In de middenbouw is het verhaal over Bram erg goed aangekomen. De leerlingen hebben nog een heel gesprek erover gehad. De bovenbouwleerlingen kwamen in eerste instantie mokkend binnen: "Pfff, een schrijver, wat moeten we daar nou mee?!" Uiteindelijk waren ze helemaal om en hebben de boeken al onderling verdeeld. Complimenten dus! Je hebt zelfs de niet-lezers aangesproken!

De interactieve presentatie van de Bieb-bende

Een absolute toppresentatie om kinderen aan het lezen te krijgen!

Dit jaar is het thema van de Kinderboekenweek “Reis mee”. Het achtste deel van De Bieb-bende reeks past daar perfect bij. In dit boek moet namelijk de vloek worden verbroken van een magisch en belangrijk vervoersmiddel: de Ferox, een eeuwenoud vliegend schip. In de boeken staat een clubje van zes kinderen centraal, met allemaal unieke eigenschappen (talenten). Ze versterken elkaar en helpen elkaar voor zichzelf op te komen. Kinderen kunnen zich altijd wel met iemand van dit clubje identificeren. Speciaal voor de Kinderboekenweek is deze presentatie aangepast en onder andere gericht op vervoersmiddelen. Daarnaast is er ruimte voor interactie.

Michaels presentaties zijn multimediaal aangekleed, dat wil zeggen dat er o.a. trailers en websites aan bod komen, om kinderen te prikkelen en ze nieuwsgierig te maken naar de boeken. Bij het onderdeel “Op wie van de Bieb-bende personages lijk jij het meest” worden enkele kinderen naar voren geroepen om vragen te beantwoorden. Ook moeten ze eigenschappen kiezen die het beste bij hen passen. Dit levert altijd hilarische taferelen op en kinderen helpen elkaar door eigenschappen te roepen. Je ziet dan pas hoe goed de kinderen elkaar eigenlijk kennen. Ook leest Michael uiteraard voor en beantwoordt hij vragen. 

Daarnaast geeft Michael ook een kijkje in de keuken van een schrijver. Hoe schrijf je nou eigenlijk een boek en wat komt er allemaal kijken bij het uitgeefproces? 

Ideaal voor de Kinderboekenweek met het thema “Reis mee!”

In het kort over de presentatie:

 • Tijdsduur per presentatie: 60 minuten
 • Groep 6, 7 en 8 
 • Benodigdheden: Beamer, smartboard of prowiseboard, werkende internetverbinding, geluidsinstallatie
 • Aantal kinderen: maximaal 60 kinderen (mogen meerdere groepen bij elkaar zijn)
 • Prijs: € 125,- per uur (inclusief btw en exclusief reiskosten)

De boeken van de Bieb-bende:

Michael is in staat om een grote groep kinderen geboeid te laten luisteren en enthousiast te maken voor zijn verhalen. Hij doet dat door zichzelf te zijn en kinderen serieus te nemen.

Vernieuwend en jong! Een hele andere manier van leesbeleving en leesplezier.

Michael Reefs weet kinderen die niet graag lezen aan het boek te kluisteren. Geen idee hoe hij dat voor elkaar krijgt, maar ik gebruik hem er graag voor.

- Hanneke Koene -

Een inspirerende presentatie van Michael zorgt ervoor dat zelfs de stoere jongens gaan lezen.

Laat kinderen deelnemen aan een spannende speurtocht!

Met een speurtocht betrek je de kinderen nog meer bij de wereld van de boeken.

Rondom de boeken van de Bieb-bende heeft Michael een spannende en uitdagende speurtocht bedacht. Hiervoor krijgen kinderen een opdrachtenboekje, waarmee ze in de bieb naar antwoorden moeten zoeken. Tussendoor leren ze meer over het verhaal en de wereld van de Bieb-bende. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de kinderen een geheime code kraken. Hiervoor moeten ze zoveel mogelijk antwoorden juist hebben. Met de komst van een nieuw deel in de Bieb-bende reeks, wordt de speurtocht een klein beetje aangepast. In overleg met de bieb kan de speurtocht ook aangepast worden en nog spannender gemaakt worden door bijvoorbeeld een projectie. Het leukste is om hele klassen te laten komen, die bijvoorbeeld in tweetallen werken.

Ideaal voor de Kinderboekenweek met het thema “Reis mee!”

Overige info:

Prijs: € 100,- (exclusief btw en reiskosten)
Duur: 120 minuten
Doelgroep: kinderen vanaf 8/9 jaar tot en met 12 jaar

Een lezing over het belang van lezen

Michaels missie is om zoveel mogelijk kinderen weer aan het lezen te krijgen. En daar trekt hij behoorlijk veel voor uit de kast. Van interactieve websites, tot en met leerzame apps. In de afgelopen jaren heeft hij al veel tips aan kinderen gegeven tijdens zijn schoolbezoeken. Al zijn ervaringen heeft hij nu verzameld in een interessante lezing. Want hoe krijg je kinderen nu eigenlijk aan het lezen? Michael laat zien waar het vaak misgaat en waarom jongens veel minder lezen dan meisjes. Uiteraard geeft hij ook tips hoe je het lezen aantrekkelijker kunt maken. Doordat Michael zelf tot zijn achttiende een hekel aan lezen had, kan hij uit zijn eigen jeugd putten. De lezing is vooral bedoeld voor ouders van kinderen die niet van lezen houden, maar hij is ook interessant voor bibliothecarissen, boekhandelaren en leraren!

Overige info:

 • Prijs: € 125,- (exclusief btw en reiskosten)
 • Duur: 60 minuten (er is ruimte voor vragen)
 • Doelgroep: ouders, leraren, bibliothecarissen, boekhandelaren

Een magische (schrijf)workshop

Maak de presentatie van Bram compleet met een schrijfworkshop.

Met de workshop “Creëer een magische doos” neemt kinderboekenschrijver Michael Reefs de kinderen mee in het verhaal van Bram. Daarin kan de tienjarige Bram rond de wereld reizen via dozen. Michael heeft zo’n “magische” doos bij zich en kinderen gaan samen met hem deze doos vullen met bijzondere verhalen die Bram kan lezen. Ten slotte wordt de doos aangesloten op het dozennetwerk, zodat Bram de verhalen kan lezen. Ook gaan kinderen aan de slag met hun eigen fantasievoertuigen, die ze willen gebruiken om een avontuur met Bram te beleven. Tekenen en schrijven komen dus volop aan bod!

Ideaal voor de Kinderboekenweek met het thema “Reis mee!”

Overige info:

Prijs: € 150,- (exclusief btw en reiskosten)
Duur: 90 minuten
Doelgroep: kinderen van groep 5-7

Michael heeft al een hoop scholen, bibliotheken en boekhandels bezocht. Steeds met heel veel succes!

© Michael Reefs | Alle rechten voorbehouden