Uitnodigen

Nodig Michael uit bij jou op school, in de bibliotheek of in de boekhandel.

Home » Uitnodigen

"Michael zet zich in voor boeiend en interactief leesonderwijs."


Gegarandeerd succes bij kinderen!

Wat kun je verwachten?

Michael heeft een hele interactieve, multimediale presentatie voor kinderen vanaf 9 jaar ( groep 5, 6, 7 en 8). Wil je hem een keer uitnodigen bij jou op school, in de bibliotheek of in de boekhandel? Lees dan hieronder verder.

Optreden Michael in Nuth Optreden Michael in Eindhoven Optreden Michael in Maastricht Optreden Michael in Vijlen

Kinderboekenweek 2019: Reis mee

Kinderboekenweek 2019 De Bieb-bende

Dit jaar is het thema van de Kinderboekenweek "Reis mee". Het achtste deel van De Bieb-bende reeks past daar perfect bij. In dit boek moet namelijk de vloek worden verbroken van een magisch en belangrijk vervoersmiddel: de Ferox, een eeuwenoud schip. In de boeken staat een clubje van zes kinderen centraal, met allemaal unieke eigenschappen (talenten). Ze versterken elkaar en helpen elkaar voor zichzelf op te komen. Kinderen kunnen zich altijd wel met iemand van dit clubje identificeren. Speciaal voor de Kinderboekenweek is deze presentatie aangepast en onder andere gericht op vervoersmiddelen. Daarnaast is er ruimte voor interactie.

Michaels presentaties zijn multimediaal aangekleed, dat wil zeggen dat er o.a. trailers en websites aan bod komen, om kinderen te prikkelen en ze nieuwsgierig te maken naar de boeken. Bij het onderdeel "Op wie van de Bieb-bende personages lijk jij het meest" worden enkele kinderen naar voren geroepen om vragen te beantwoorden. Ook moeten ze eigenschappen kiezen die het beste bij hen passen. Dit levert altijd hilarische taferelen op en kinderen helpen elkaar door eigenschappen te roepen. Je ziet dan pas hoe goed de kinderen elkaar eigenlijk kennen. Ook leest Michael uiteraard voor en beantwoordt hij vragen. En als klap op de vuurpijl gaan kinderen aan de slag met programmeren. Ze beleven het avontuur van de Bieb-bende van heel dichtbij en moeten een kleine robot programmeren om zijn weg door het gangenstelsel van de heuvel te vinden en een Hemelrijder te bevrijden!

De Bieb-bende
Bram

Daarnaast heeft Michael voor de groepen 5 en 6 de boeken over Bram geschreven. Inmiddels zijn er al twee boeken verschenen (Bram en het Zoldermysterie en Bram en de Orde van Avalon) en deze bleken een groot succes. Vlak voor de Kinderboekenweek verschijnt Bram en de Bliksemjagers, waarin de tienjarige Bram weer een nieuw spannend avontuur beleeft. Deze presentatie zorgt voor genoeg spannende momenten in de klas. Michael heeft onder andere een mysterieuze koffer bij zich, die rechtstreeks uit het verhaal komt. Ansichtkaarten (geschreven door Bram) moeten de kinderen helpen bij het kraken van een geheime code. En Michael heeft zelfs magisch steenstof bij zich, waarmee Bram via dozen de hele wereld over kan reizen. Daarnaast komt er een wel heel bijzonder vervoersmiddel aan bod: een magische Rookmonstervogel. Kinderen gaan ook aan de slag met fantasievervoersmiddelen en mogen er eentje zelf bedenken.

Bram

In het kort over beide presentaties:

 • Tijdsduur per presentatie: 60 minuten
 • Bram: groep 5 en 6
 • De Bieb-bende: groep 6, 7 en 8
 • Benodigdheden: Beamer, smartboard of prowiseboard, werkende internetverbinding, geluidsinstallatie
 • Aantal kinderen: maximaal 60 kinderen (mogen meerdere groepen bij elkaar zijn)
 • Prijs: € 125,- per uur (inclusief btw en exclusief reiskosten)
Via onderstaand contactformulier kun je contact opnemen met Michael en het een en ander overleggen.

Boek Michael nu voor een onvergetelijk optreden!

De presentatie is opgedeeld in drie onderdelen. In het eerste deel geeft Michael de kinderen een kijkje achter de schermen van een schrijver. Hij vertelt over het idee van het verhaal, tot en met het drukken van een boek. Hierbij laat ook voorbeelden van zijn eigen boeken zien.

Het tweede deel gaat over de kinderboekenserie De Bieb-bende. Michael vertelt over het verhaal, laat de boektrailer zien, legt uit wat QR-codes zijn, geeft een rondleiding door de website en hij laat zien wat je met de speciale app kunt. In dit onderdeel worden er ook kinderen naar voren geroepen om de personagetest te doen, waarmee zij kunnen achterhalen op welk lid van de Bieb-bende zij het meeste lijken. Dit zorgt voor hilarische momenten!

In het laatste deel leest Michael een spannend stukje uit een van zijn boeken voor en is er tijd voor vragen. Kinderen die het boek bij zich hebben, mogen dit uiteraard laten signeren.

Michael neemt bovendien boekenleggers voor iedereen mee en een poster die verloot mag worden.

Voor meer informatie over het boek, kun je de site www.debiebbende.nl/info bezoeken.

 • Tijdsduur: 60 minuten
 • Leeftijd: 9 tot 12 jaar
 • Groep: 6 tot en met 8
 • Benodigdheden: Beamer, smartboard of prowiseboard, werkende internetverbinding, geluidsinstallatie
 • Aantal kinderen: maximaal 60 kinderen (mogen meerdere groepen bij elkaar zijn)
 • Prijs: € 125,- (inclusief btw en exclusief reiskosten)
Via onderstaand contactformulier kun je contact opnemen met Michael en het een en ander overleggen.

Een spannend optreden voor groep 5 en 6: Bram en het Zoldermysterie

Met Bram en het Zoldermysterie heeft Michael een hele nieuwe avonturenserie geschapen, rondom een jongen van tien die via magische dozen op zolders de hele wereld over kan reizen. Bram komt op verschillende plekken op de aarde en ontdekt daar van alles over de cultuur en vreemde geheimen.

Tijdens een schoolbezoek neemt Michael een mysterieuze koffer mee, waarin hij allemaal spulletjes heeft bewaard die uit de avonturen van Bram komen. Aan de hand van ansichtkaarten, vlaggetjes en andere voorwerpen neemt Michael de kinderen mee op reis. Maar er gebeuren ook geheimzinnige dingen. Want om een magisch boek te openen dat ook in de koffer ligt, moeten de kinderen samenwerken om een spreuk te achterhalen. Tot slot leest Michael nog een stukje voor uit het boek. Optioneel: Maar dat is nog niet alles! Hij heeft namelijk ook een magische doos bij zich. Kinderen mogen deze gaan versieren met eigengemaakte tekeningen en ze worden aangemoedigd om een kort verhaal te schrijven, waarin de avonturen van Bram centraal staan. Eventueel kan dit nog worden gekoppeld aan een workshop, waardoor de kinderen een hele middag zijn voorzien.

Overige info:

 • Prijs: € 125,- (inclusief btw en exclusief reiskosten)
 • Prijs inclusief workshop "Magische doos": € 200,- (exclusief btw en reiskosten)
 • Duur: 60 minuten (er is ruimte voor vragen)
 • Duur inclusief workshop "Magische doos": 120 minuten (er is ruimte voor vragen)
 • Doelgroep: groep 5 en 6

Boek Michael voor een motiverende en interessante lezing over het belang van lezen

Michaels missie is om zoveel mogelijk kinderen weer aan het lezen te krijgen. En daar trekt hij behoorlijk veel voor uit de kast. Van interactieve websites, tot en met leerzame apps. In de afgelopen jaren heeft hij al veel tips aan kinderen gegevens tijdens zijn schoolbezoeken. Al zijn ervaringen heeft hij nu verzameld in een interessante lezing. Want hoe krijg je kinderen nu eigenlijk aan het lezen? Michael laat zien waar het vaak misgaat en waarom jongens veel minder lezen dan meisjes. Uiteraard geeft hij ook tips hoe je het lezen aantrekkelijker kunt maken. Doordat Michael zelf tot zijn achttiende een hekel aan lezen had, kan hij uit zijn eigen jeugd putten. De lezing is vooral bedoeld voor ouders van kinderen die niet van lezen houden, maar hij is ook interessant voor bibliothecarissen, boekhandeleren en leraren!

Overige info:

 • Prijs: € 125,- (exclusief btw en reiskosten)
 • Duur: 60 minuten (er is ruimte voor vragen)
 • Doelgroep: ouders, leraren, bibliothecarissen, boekhandelaren

Laat kinderen deelnemen aan een spannende speurtocht dwars door de bieb!

Rondom de boeken van de Bieb-bende heeft Michael een spannende en uitdagende speurtocht bedacht. Hiervoor krijgen kinderen een opdrachtenboekje, waarmee ze in de bieb naar antwoorden moeten zoeken. Tussendoor leren ze meer over het verhaal en de wereld van de Bieb-bende. Uiteindelijk is het de bedoelingen dat de kinderen een geheime code kraken. Hiervoor moeten ze zoveel mogelijk antwoorden juist hebben. Met de komst van een nieuw deel in de Bieb-bende reeks, wordt de speurtocht een klein beetje aangepast. In overleg met de bieb kan de speurtocht ook aangepast worden en nog spannender gemaakt worden door bijvoorbeeld een projectie. Het leukste is om hele klassen te laten komen, die bijvoorbeeld in tweetallen werken.

Overige info:

 • Prijs: € 100,- (exclusief btw en reiskosten)
 • Duur: 120 minuten (er is ruimte voor vragen)
 • Doelgroep: kinderen vanaf 8/9 jaar tot en met 12 jaar

Tijdens de presentatie heeft Michael het onder andere over zijn debuut De legende van de Hemelrijders

Heb je vragen?

Vul hieronder alles in en neem contact op!

Wil je Michael uitnodigen?

Vul dan onderstaand formulier zo volledig mogelijk in. Je kunt dit formulier ook gebruiken voor overige vragen met betrekking tot optredens. Vul in het laatste vakje de naam van school, bibliotheek of boekhandel in, evenals het adres en de woonplaats.