Recensies

Lees hier alle recensies over Schim van het Kwaad die zijn verschenen

Home » Recensies

Recensie Schim van het Kwaad door Connie van Fantasywereld.nl

17 februari 2016

MDe vijf vrienden van de Bieb-bende zijn klaar voor een nieuw avontuur! Het is tijd om de vierde Hemelrijder (Hektor Brown) te gaan bevrijden uit de handen van George Hill, de Man met de Bijl. Hij is woedend dat de Bieb-bende hem al drie keer te slim af is geweest en heeft een sluw plan bedacht om hen te dwarsbomen. George Hill heeft hun familieleden ontvoerd en naar een plek gebracht waar niemand kan komen. Hij stelt de vrienden voor een bijna onmogelijke keuze, want als ze hun familie terug willen zien moeten ze stoppen met hun pogingen om Hektor Brown te redden.

De Bieb-bende heeft al heel wat meegemaakt en heeft ondertussen ervaring met vreemde gebeurtenissen en avonturen, maar wat George Hill nu voor ze in petto heeft maakt ze toch erg bang. Kunnen ze zowel hun familieleden als de vierde Hemelrijder redden? De tijd dringt en ze hebben zoveel te doen… De zoektocht naar hun familie brengt ze op het eiland Tyriana waar ze in de val lopen van George Hill en levensgevaarlijke testen moeten doen. Deze testen vergen het uiterste van de vrienden en ieder lid van de Bieb-bende zal zijn/haar belangrijkste eigenschap moeten gebruiken om te overleven.

Deel vier van twaalfdelige serie Schim van het kwaad is alweer het vierde deel in de twaalfdelige avonturenserie over de vijf kinderen die iedere maand een hemelrijder moeten redden uit de klauwen van De man met de Bijl. Net als bij de andere delen heeft het boek QR-codes waarmee het verhaal online verder gaat. Naast de code zijn er wat tekeningen en kun je zien wat er online extra te lezen valt. Voor het verhaal maakt het geen verschil, het is een volledig boek dat niet afhankelijk is van wat er online te lezen is. Het zijn gewoon leuke en interessante aanvullingen op het verhaal.

Voor nieuwe lezers die de legende nog niet kennen, en voor trouwe lezers die de legende niet willen missen in het boek, staat de legende van de Hemelrijders in het begin van het boek. In de proloog komt het antwoord op één van de cliffhangers van het einde van deel 3 en horen de vrienden opzienbarende onthullingen. Samen met het feit dat hen weer een avontuur te wachten staat is dit een uitdagende start van Schim van het Kwaad. Een start waarbij op een vlotte manier ook even teruggekeken wordt op wat in de andere delen gebeurd is. Het boek is zo ook voor nieuwe lezers prima te volgen. Het lijkt erop alsof het boek bewust zo geschreven is dat het ook los te lezen is. Personages als klasgenoot/pestkop Joost en die van hun grote vijand Angelique worden min of meer opnieuw voorgesteld. Op zich begrijpelijk en het stoort ook niet heel erg, maar voor de vaste lezers kan dit toch iets minder prettig lezen.

In de loop van het boek zal blijken dat er naast het redden van familieleden en de Hemelruiters nog veel grotere belangen op het spel staan. Iets waarover in de volgende boeken ongetwijfeld meer te lezen zal zijn. Het geeft naast de avonturen en de reddingsacties nog iets om de boeken te blijven lezen. De titel van deel 5 is overigens al bekend en gaat De schatbewaarders heten.

Avonturen, vriendschap en mysteries Ook deze keer maken de vijf vrienden weer heel veel mee, ze krijgen te maken met nieuwe tegenstanders, levensgevaarlijke testen en eeuwenoude krachten. Maar het is vooral erg spannend omdat hun familieleden verdwenen zijn. De 5 kinderen zijn doodsbang en missen hun familie (zelfs degenen over wie ze regelmatig mopperen) en dit roept veel spanning op. Daarnaast moeten ze op een mysterieus en vreemd eiland testen doen, alleen en zonder hulp van de andere leden van de Bieb-bende, die ze misschien niet zullen overleven. Deze testen zijn spannend en geven een kijk op hun speciale eigenschappen. Maar ze nemen een wat te grote plek in het boek in zodat er minder aandacht en tijd is voor het vinden van aanwijzingen en het vinden van hun familie.

De onderlinge vriendschap is ook in dit deel weer één van de mooiste onderdelen van het verhaal. Deze keer zijn er wat irritaties en spanningen tussen de vrienden die het verhaal extra diepte geven en de spanning nog meer laat oplopen. Gezien de hoeveelheid spanning die het verhaal oproept, niet alleen bij de avonturen maar ook vanwege de angst om de familieleden, hadden er wat mij betreft wel iets meer rustpunten in het verhaal mogen zitten. Gelukkig zorgt Luca met haar droge opmerkingen regelmatig voor een tikje humor.

Hoe de kinderen steeds genoeg aanwijzingen krijgen om verder te gaan, maar te weinig om het makkelijk voor ze te maken is kunstig gedaan. Zo gaan ze stap voor stap naar het volgende punt waarbij de hulp die ze krijgen wel wat vaak precies op het juiste moment aan komt waaien. Door de meeslepende manier van schrijven is dit niet echt een stoorzender maar het valt wel op.

In het boek komt de lezer er langzaam maar zeker achter dat er nog veel meer speelt dan alleen de Hemelrijders en de man met de Bijl. Er blijken nieuwe gevaren en opdrachten in het verschiet te liggen met andere vijanden en bondgenoten. En misschien vinden de kinderen wel antwoorden op de vraag waarom juist zij uitverkozen zijn. Genoeg dus om deel vijf te willen lezen.

Conclusie Schim van het kwaad is weer een boek vol avonturen over de vijf leden van de Bieb-bende, een serie waar je na het lezen van dit deel zeker nog niet op uitgekeken bent. De spanning loopt hoog op in het boek omdat de vrienden naast hun missie ook nog hun familie moeten redden. De vriendschap tussen de vrienden komt goed naar voren.

Lees de recensie op fantasywereld.nl

Quote Schim van het Kwaad door Fantasywereld

Recensie Schim van het Kwaad door Mieke van Graag Gelezen Blog

14 februari 2016

Mijn nieuwsgierigheid werd meteen gewekt door de prachtige cover. Voor in het boek is het gedicht 'De legende van de Hemelrijders' te lezen. Hierin wordt verwezen naar 12 maanden en 12 mannen. Deze avonturenserie zal uit 12 delen bestaan; dat belooft wat! In de legende is bovendien nog sprake van vijf kinderen. Deze kinderen zijn de leden van de Bieb-bende; Melanie, Valerie, Sander, Roy en Luca. In de proloog komt Jasmijn, de tante van Melanie met een bekentenis die ze niet verwacht hadden. Ze gaat later die avond op zoek naar informatie in de bibliotheek van Melanies huis, maar ze vinden niet wat ze zoeken. Het was alsof alle sporen waren uitgewist.

Wanneer je de eerste drie delen niet gelezen hebt, kun je dit deel toch goed lezen omdat er hier en daar verwijzingen zijn naar eerdere gebeurtenissen. Heb je ze wel gelezen, is het helemaal niet hinderlijk. Dit deel bestaat uit de proloog gevolgd door vierenveertig spannende hoofdstukken. In deze hoofdstukken zie je dat deze kinderen net zoals kinderen in het echte leven, groeien. De karakters worden nog duidelijker voor de lezer, je ziet ze steeds beter voor ogen. De kinderen leren steeds meer over zichzelf en kunnen ook beter met hun krachten omgaan. Het boek leest lekker door de korte zinnen, vlotte schrijfstijl en duidelijke hoofdstukken.

De QR-code die na elk vijfde hoofdstuk aanwezig is, is een geweldig goede aanvulling op het verhaal. Door deze extra's kun je ook meer informatie krijgen over het tot stand komen van het verhaal en welke keuzes de auteur heeft moeten maken Je leest hier dingen die niet in de hoofdstukken stonden en wat er tot dan toe gebeurd is. Verklaring van de hoofdstuktitels en nog veel meer. Het is goed om te weten wie Rosaline eigenlijk is. En na het lezen van het laatste hoofdstuk ik vraag me af of ze het kistje open kunnen krijgen. Want ook ik ben benieuwd wat er in zit!

De karakters, het mysterie en de spanning groeien in ieder deel en ik vraag mezelf af of het nu niet te spannend wordt voor kinderen van negen jaar. Dit is een avonturenboek voor kinderen maar ook zeker leuk voor volwassenen. Ik kijk uit naar het vijfde deel 'De Schatbewaarders.'

Lees de recensie op graaggelezen.blogspot.nl

Quote Schim van het Kwaad door Mieke

Recensie Schim van het Kwaad door NBD | Biblion

4 februari 2016

De Bieb-bende staat voor een nieuwe uitdaging: het bevrijden van de vierde Hemelrijder uit de handen van de Man met de Bijl. Ze worden op de proef gesteld: hun familie verdwijnt, en ze moeten gevaarlijke testen doen die het uiterste van hun krachten vergen. Het verhaal speelt zich af in Zuidbaai, een fictief dorp. In een geheimzinnig kasteel worden twaalf geesten, de Hemelrijders, gevangengehouden. Iedere maand heeft De Bieb-bende (vijf kinderen van 11 t/m 13 jaar) de tijd om een van de Hemelrijders te bevrijden. Dit boek is het vierde deel van de serie 'De Bieb-bende'* die uit twaalf boeken gaat bestaan. Het verhaal zit vol met geheimen en magie, en een veelheid aan uiteenlopende personages. Dat maakt het tot een spannend, avontuurlijk, maar ook wat onoverzichtelijk geheel. Dat wordt nog versterkt als je de voorkennis vanuit de vorige boeken mist. Na iedere vijf hoofdstukken kun je een QR-code scannen. Je komt dan bij een webpagina waar je meer kunt lezen, zoals weggelaten stukjes, de geschiedenis van voorwerpen en meer informatie over een locatie of een personage. Vrolijk roze-paars omslag. Vanaf ca. 10 jaar. - Leny Verhoeven

Lees de recensie op biblion.nl

Quote Schim van het Kwaad door NBD | Biblion

Recensie Schim van het Kwaad op tboekenblog.blogspot.nl

17 januari 2016

Het vierde deel van de bieb-bende begint waar het vorige deel is geëindigd, wanneer ze eindelijk één volwassen persoon kunnen vertrouwen. Jasmijn, Melanies tante blijkt meer te weten dan dat ze gedacht hadden. Er blijken al veel vaker clubjes op zoek te zijn gegaan naar de geheimen van Zuidbaai en de oorsprong van de legende van de hemelrijders. Ook deze maand zal er weer een taak op hun wachten, om de volgende hemelrijder ‘’hektor’’ te bevrijden uit zijn schilderij. Maar voordat ze zich hierop richten genieten ze van het jaarlijkse festival van de Zeven Winden. Helaas is het de kinderen niet gegund even rustig bij te komen, want plotseling verdwijnen hun familieleden. Soms lossen ze letterlijk op voor hun ogen. George Hill blijkt hierachter te zitten en probeert hun krachten uit. Wanneer ze ervoor kiezen om hun familie leden te redden komen ze terecht op het eiland Tyriana, waar ze hun specifieke gave hard nodig hebben om eerst zelf te kunnen overleven.

Het is weer een spannend verhaal, waarbij je de kinderen steeds beter leert kennen, maar ook hun familieleden die in dit verhaal worden betrokken, al weten ze dit zelf niet. Het is duidelijk dat de auteur hier aandacht aan schenkt, alles wordt steeds beter omschreven en je ziet duidelijk een ontwikkeling bij de kinderen, zoals dit in het echt ook zou gebeuren. Ze leren steeds beter met hun krachten om te gaan en worden sterker in hun doen en laten. Ik denk dat wanneer jongere kinderen dit boek zullen lezen(en de voorgaande delen) ze hierdoor zeker geprikkeld kunnen raken, door zelf dingen uit te gaan zoeken en ook de speciale armbandjes willen hebben. Het boek bevat ook allerlei extra’s door gebruik van QRcodes, waardoor het helemaal met deze tijd mee gaat. Zelf lees ik het boek zonder deze extra mogelijkheden, maar ook dan is het gewoon een geweldig leesboek en ook de cover en de QRcode pagina’s in het boek zijn plaatjes om naar te kijken. Nog steeds geld, zowel geschikt voor jongeren, maar ook voor volwassenen. Dit is zeker een serie die ik ooit compleet hoop te krijgen en als er dan in de toekomst kinderen aanwezig zullen zijn in het gezin, weet ik zeker dat zij deze serie ook zullen lezen.

Lees de recensie op tboekenblog.blogspot.nl

Quote Schim van het Kwaad door Marion van The Book Girl

Recensie Schim van het Kwaad op Kiddowz.net.

6 januari 2016

Afgelopen zomer stuurt de auteur Michael Reefs een berichtje. Deel 4 van De Bieb­bende zal in het najaar verschijnen, of ik die wil lezen? Van boekenseries die ik mag recenseren lees ik liever het eerste deel, maar Michael verzekert mij dat wanneer ik de samenvattingen van deel 1 t/m 3 zal lezen het geen enkel probleem zal zijn om deel 4 te kunnen verslaan voor KiDDoWz. In november verschijnt de doos met een DIK boek met matching boekenlegger. Wat een prachtige kaft in roze met paars en wat een pil, ruim 400 bladzijden dik! In de Kerstvakantie ben ik er voor gaan zitten en heb ik deel 4 in een paar dagen uitgelezen. ’s Avonds als de meisjes op bed lagen, maar ook vijf hoofdstukken in Monkey Town. Waarom vijf? Omdat na iedere vijf hoofdstukken een te scannen QR­code in het boek staat met extra informatie, een samenvatting van de hoofdstukken, de titelverklaring en toegang tot het interactieve gedeelte.

De Bieb­bende bestaat uit vijf leden, jongens en meisjes uit de basisschoolleeftijd. Ze zijn al een tijdje bezig om de twaalf Hemelrijders te bevrijden, welgeteld drie maanden, want ze kunnen er één per maand bevrijden uit de macht van George Hill, a.k.a. de Man met de Bijl. Ze wonen in de Zuidbaai, de avonturen spelen zich grotendeels af in de Drakenvallei en op het eiland Tyriana. Ze worden op de proef gesteld en het uiterste wordt van hen gevergd. Gelukkig hebben een aantal bijzondere gaven waar meer en meer een beroep op gedaan wordt. De drie bijzondere aanwijzingen, de Hemelrijder en armbandjes helpen hen hierbij. Ondertussen gaat het gewone leven van de Bieb­bende gewoon door. Ze gaan naar school en worden als altijd dwarsgezeten door de bibliothecaresse Angelique van Voort. In dit avontuur worden de gezinsleden van de Bieb­bende ontvoerd en zullen ze naast de Hemelrijder uit het schilderij ook hun familieleden moeten bevrijden. De klok tikt door, de ruimten in de heuvel verschuiven als iedere maand tot de drieëntwintigste….

Wat heb ik genoten, genoten van het avontuur en genoten van het interactieve gedeelte van het boek. Door het scannen van de QR­codes geeft de auteur een kijkje in zijn afwegingen tijdens het schrijven en is te lezen dat een titel veranderd is, over de afbeeldingen op de kaft en hoe de armbandjes ten tonele verschijnen. Op mijn vraag of de armbandjes van de Bieb­bende te koop zijn, ontvang ik dezelfde avond het antwoord dat ze onderweg zijn. Door de avontuurlijke inslag en vele verhaallijnen is het boek, zijn de boeken ook te lezen door oudere lezers. De delen volgen elkaar niet alleen op maar vullen elkaar ook aan. Wel ben ik benieuwd of er lezers zijn die alle twaalf delen zullen volgen. Gezien het tijdsbestek van het verschijnen van het eerste tot het laatste deel vraag ik mezelf af of de boeken in niveau meegroeien? Deel vijf ‘De Schatbewaarders’ verschijnt gelukkig nog dit jaar!

Alle vorderingen van De Bieb­bende zijn te volgen op http://www.debiebbende.nl/. ‘Schim van het kwaad’ van Michael Reefs, Uitgeverij Stormsteen 2015 is o.a. hier gesigneerd te koop. Er loopt op dit moment nog een selfie­actie. Wanneer je een foto maakt met deel 4 van De Bieb­bende ontvang je, zolang de voorraad strekt, een code voor het e­book van het eerste deel ‘De legende van de Hemelrijders’!

Lees de recensie op kiddowz.net

Quote Schim van het Kwaad door Linda van Kiddowz.net

Recensie Schim van het Kwaad op Hebban.nl.

30 november 2015

Schim van het kwaad is het vierde deel van Michael Reefs’ avonturenserie ‘De Bieb-bende’. In het fictieve dorp Zuidbaai ligt een heuvel waar de twaalf geesten van de Hemelrijders gevangen gehouden worden. Elke maand krijgt de Bieb-bende de opdracht één van de Hemelrijders te bevrijden. Deze keer gaan de vijf vrienden op zoek naar de geest van archeoloog Hektor Brown.

Tijdens een gezellig festival lossen de ouders van Melanie voor de ogen van de Bieb-bende op in het niets. Niet lang daarna verdwijnen een voor een de familieleden van de overige bieb-bendeleden. Niemand in hun omgeving lijkt de mensen te missen. Er is maar één persoon die achter deze verdwijningen kan zitten en dat is George Hill. De man met de bijl die Melanie, Luca, Sander, Valerie en Roy al drie maanden lang het leven zuur maakt.

De opdracht van deze maand wordt extra zwaar voor de vrienden. Niet alleen Hektor, maar ook alle ouders, broertjes en zusjes hebben hun hulp nodig. De opdracht leidt naar het onbewoonde eiland Tyriana. De proeven die de kinderen af moeten leggen spelen zich af bij een spuwende vulkaan, een woeste zee, een gevaarlijke jungle en een dorre woestijn. Nee, het is beslist geen realitysoap voor de Bieb-bende, het is bittere ernst. Strijden de Expeditie Robinsonleden op tv alleen maar om hun eigen hachje en eer, de Bieb-bende doet dit om levens te redden. Hun eigen leven en dat van hun vrienden en familie staat op het spel. Ook al zijn broertjes en zusjes soms heel lastig en kan een vader heel humeurig zijn, je wilt ze toch voor geen goud missen. De liefde die de kinderen voor hun familie en vrienden voelen geven hen moed, kracht en doorzettingsvermogen. Dit hebben zij hard nodig om de proeven te kunnen volbrengen.

De serie is voor kinderen van acht jaar en ouder. De serie zal uiteindelijk uit twaalf delen bestaan. De delen kunnen prima afzonderlijk worden gelezen, omdat er in elke deel even kort terug geblikt wordt op het verleden.

De boeken vallen in de boekhandel en bibliotheek op door hun kleurrijke covers. In dit deel zal je verder geen illustraties zoals op de voorkant meer treffen. Onder elke hoofdstuktitel staan alleen drie kleine tekeningetjes van voorwerpen die een belangrijke rol vervullen in het verhaal.

Na elke vijf hoofdstukken vind je een hele speciale pagina. Hierop staan briefjes met aantekeningen, een tekeningetje dat gemaakt is door een van de kinderen en een QR-code waarmee je meer informatie over de hoofdstukken op internet kan vinden. Voor kinderen die niet genoeg van de Bieb-bende kunnen krijgen is er ook nog eens een gratis app en kom je de vrienden tegen op Twitter en Facebook. Het heen en weer hoppen tussen boek en PC is echter geen verplichting bij Michael Reefs. Het verhaal loopt ook goed zonder dat je al deze extra’s opzoekt.

Dit is een van de dingen die de boeken van Reefs zo bijzonder maken. De boeken zijn door hun uiterlijk en inhoud aantrekkelijk voor iedereen. De overzichtelijke bladzijdes met het vele wit, de korte hoofdstukken en het eenvoudige taalgebruik zorgen ervoor dat ook een moeilijke lezer het boek fijn om te lezen vindt. En hoe leuk is het na een hoofdstuk gelezen te hebben je even beloond wordt met een leuk Bieb-bendespel op internet?

Iets anders dat opvalt in de boeken van Reefs is dat er ondanks het grote avontuur altijd iets te leren valt uit het verhaal. Zo zien we wat liefde allemaal voor elkaar krijgt en dat elke eigenschap (ook al lijkt die in je eigen ogen soms onbelangrijk) je bijzonder, uniek en onmisbaar maakt. In een groep heb je niet alleen maar leiders, slimmeriken en lefmeiden nodig. Soms is het de angsthaas die de juiste beslissing neemt voor de groep!

Lees de recensie op hebban.nl

Quote Schim van het Kwaad door Edith

Recensie Schim van het Kwaad op het blog Conniesboekkies.

18 november 2015

Terwijl iedereen in afwachting was van deel vier hadden Femke en ik de mogelijkheid om alvast vooruit te mogen lezen! Leuke ervaring maar om daarna al die tijd je mond te houden over het boek dat kost wel wat moeite.

De cover is mooi en kleurrijk en zal zeker aanspreken, misschien wel meer dan de vorige delen. De lay-out is precies zoals bij de vorige delen en dat vind ik altijd heel prettig bij een serie. Zodat als deze compleet is het gewoon mooi kloppend bij elkaar past. Zeker nu het eerste deel ook een ander cover heeft gekregen. De stijl van de covers moet van mij in één geheel blijven en daar is deel vier een juiste aanvulling op. Het is weer een flink dik boek, bijna 400 pagina’s, maar dit zal ook de niet-zo-veel-lezers niet snel afschrikken. Om de vijf hoofdstukken is er een QR code en een verwijzing naar de site die het lezen afwisselen. Mocht je dit overslaan en liever doorlezen, omdat het zo spannend is, is dit goed te doen. Het is een aanvulling en geen noodzaak. Het verhaal gaat verder in de vierde maand waarbij de Biebbende weer voor een opdracht komt te staan. Zoals alle boeken begint het met het gedicht over de Hemelrijders en dat beslaat een legende over 12 mannen en 12 maanden. De serie wordt ook 12 delen dus met dit in gedachten weet je dat de Biebbende moet overleven om hun opdracht te voltooien. De kans op voorspelbaarheid is groot en de lat ligt wederom hoog. Zal de schrijver niet te veel in herhalingen vallen en zal het verhaal blijven boeien?

De start van het verhaal, waarbij de kinderen er achter komen dat zij niet de eerste groep waren die de Hemelrijders willen redden, was alvast een originele wijze om te beginnen en terug te blikken op de voorgaande delen. In de loop van het verhaal is er wel eens een kleine verwijzing maar dit is niet storend voor het tempo. Wat in het tweede deel nog wel eens wilde gebeuren.

Naarmate de serie verder gaat lijkt het of de schrijver zelf met zijn verhaal mee groeit. De karakters krijgen meer diepgang net als het verhaal en er wordt verder in gegaan op de achtergrond en de geschiedenis van de legende van de Hemelrijders.

Dit deel is ook weer spannender en met meer mysterie dan het vorige. De schrijfstijl is eenvoudig, korte zinnen en hoofdstukken dus zeer prettig en vlot leesbaar voor de doelgroep ( 8 plus) maar misschien wordt het soms iets te spannend voor ze. Door deze spannende factor maakt dat het dat het boek ook geschikt is voor oudere lezers en kan het een groot publiek bereiken en weten te boeien. Waarbij je snel door wil naar de vijfde maand en het vijfde avontuur.

Femke (12): Ik ben niet echt meer de doelgroep en lees het boek zo uit. Maar ik vind het wel leuk om de bieb-bende te volgen om te lezen hoe het uiteindelijk af gaat lopen. Ik hou veel van fantasy en spannende verhalen en vind het leuk dat dit deel weer spannender is dan het vorige. (en ik vind het stiekem heel leuk dat mijn naam achter in het boek staat omdat we een recensie van het boek gemaakt hebben)

Lees de recensie op conniesboekkies.wordpress.com

Quote Schim van het Kwaad door Conny

Recensie Schim van het Kwaad op de site Ikvindlezenleuk.nl.

17 november 2015

Recensie van Mathilde (44 jaar)

Heb je het boek uitgelezen?
Ja
Wat vind je van het boek?
★★★★☆ – goed
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant, Ik vond de tekst op de achterkant leuk, Ik heb al andere boeken van deze schrijver gelezen
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, fascinerend, geheimzinnig, romantisch, spannend, verrassend, zielig
Hoe kom je aan het boek?
ik heb een vooruitleesexemplaar gekregen van Michael Reefs, zodat ik een recensie kan schrijven
Zitten er plaatjes (illustraties) in het boek?
Nee
Wat vind je leuk aan het boek?
Met elk nieuw deel wordt het verhaal spannender. In dit vierde deel wordt de Bieb-bende opgejaagd door George. Hij maakt het hen erg moeilijk om de volgende hemelrijder te bevrijden. Je blijft doorlezen omdat je wilt weten of het allemaal goed gaat komen. Ik ben heel benieuwd hoeveel gevaren de Bieb-bende in de volgende delen nog zal moeten overwinnen.
Wat vind je niet leuk aan het boek?
Ik vind dat George wel erg gemeen is tegen de kinderen van de Bieb-bende.
Is er iemand uit het boek die je in het echt zou willen ontmoeten? Wat zou je dan samen gaan doen?
Ik wil de Bieb-bende ontmoeten
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
In het boek staan ook QR-codes. Met een smartphone (als je die niet hebt kun je een code intypen op de website van de Bieb-bende) krijg je zo meer informatie over het verhaal. Je kunt ook aangeven wat je van het boek vond en met andere kinderen praten over het boek. Hierdoor wordt het lezen van het boek interactief. Je kunt je ervaringen delen met je vrienden. Er is ook een app gemaakt (de Bieb-bende, voor Apple & Android). Hierin kun je bijvoorbeeld spelletjes doen en meer te weten komen over de kinderen uit de Bieb-bende. Dit is het vierde deel uit de serie over de Bieb-bende. Deze serie zal bestaan uit in totaal 12 boeken. Wat ik erg gaaf vind is dat ik genoemd wordt in het dankwoord :-)
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Zitten er moeilijke woorden in het boek?
Nee
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ja, ik wil het boek nog een keer lezen, Ik wil andere boeken van deze schrijver lezen, Ik wil het volgende boek uit deze serie lezen
Aan wie zou je dit boek aanraden?
Aan kinderen vanaf 10 jaar die houden van spannende verhalen waarin ook vreemde dingen voorkomen

Lees de recensie op ikvindlezenleuk.nl

Quote Schim van het Kwaad door Mathilde

Recensie Schim van het Kwaad op Kwante in Wonderland.

29 augustus 2015

Nog even en dan is het zover dan komt Schim van het Kwaad uit, deel vier in de uiteindelijk 12 delige Bieb-bende reeks van Michael Reefs.

Ik mocht mij gelukkig prijzen met een leesexemplaar en ben daar zeer blij om.

Nadat ik op de ontzettend uitgebreide interactieve website trailers en leesfragmenten van de eerdere delen had bekeken begon ik in dit vierde deel.

Ik werd gelijk het verhaal ingezogen door de prettige schrijfstijl en de meteen aanwezige spannende sfeer, soms misschien zelfs te spannend voor kinderen vanaf 8 jaar.

Ondanks de adviesleeftijd had ik er als volwassene veel leesplezier aan.

Als je nagaat dat ik de eerste drie delen niet compleet gelezen heb maar toch vanaf de eerste bladzijde geboeid was en naarmate ik verder in het verhaal zat in de ban raakte van de kinderen, hun privé situaties, hun queeste om de hemelrijders te bevrijden, de verdwijningen van hun familie en de gevaarlijke testen die ze moeten doen.

Ik kan me alleen maar voorstellen hoe het verhaal met de QR codes en na het lezen van de overige delen helemaal compleet zal zijn, door dit spannende vierde deel te mogen recenseren heb ik besloten alle delen aan te gaan schaffen voor mijn dochtertje (en stiekem mijzelf), zo hebben we straks 12 van deze juweeltjes in onze boekenkast staan pronken.

Prachtige covers die de fantasie prikkelen, interactieve websites, QR codes, zelfs een eigen app, Michael Reefs heeft het fantastisch bedacht en uitgevoerd, ik ben zeer onder de indruk van het totaalplaatje!

Deze mysterieuze verhalen over de legende van de hemelrijders zijn voor mij juweeltjes onder de jeugdboeken!

Ben je nieuwsgierig geworden neem dan vooral hier een kijkje voor alle info: De Bieb-bende

Lees de recensie op kwanteinwonderland.com

Quote Schim van het Kwaad door Kwante