Recensies

Lees hier alle recensies over Het Middernachtcircus die zijn verschenen

Home » Recensies

Recensie Het Middernachtcircus door Edith van Hebban.nl

7 juli 2017

Ook leuk voor kinderen die liever gamen

Het middernachtcircus is alweer het zesde deel van Michael Reefs interactieve boekenserie ‘De Bieb-bende’. Elke maand staan de vrienden Sander, Luca, Roy, Melanie, Valerie en Tim voor een haast onmogelijke opdracht.

Terwijl het hele dorp geniet van een spectaculaire voorstelling van circus La Luna wagen de zes vrienden hun leven om hun geliefde dorp Zuidbaai van de ondergang te redden. Wat doe jij? Pak je het toegangsticket dat voor in het boek zit en ga je ook naar het circus of ga je mee op avontuur met de Bieb-bende?

Kwade machten hebben het dorp bereikt. Tim wordt in zijn huis aangevallen door twee nare geesten en het dorp wordt omringd door een gevaarlijke mist. Een zigeunerin van het circus waarschuwt de kinderen voor de plannen van de gemene George. De kinderen gaan de strijd aan en krijgen hierbij hulp van oude en nieuwe vrienden.

Net als bij de vorige delen begint het boek met een terugblik. Ditmaal schrijft Tim een brief waarin hij in het kort alle voorafgaande avonturen beschrijft: een handig geheugensteuntje voor als het een tijdje geleden is dat je de boeken gelezen hebt. Kinderen die nog nooit een boek over De Bieb-bende hebben gelezen hebben niet genoeg aan deze brief. In dit deel kom je namelijk een hoop oude bekenden tegen en het is jammer als je die als lezer nog niet kent. Daarom is het aan te raden om eerst de voorgaande delen te lezen, voordat je aan dit nieuwe boek begint.

Om verschillende redenen gaat niemand van De Bieb-bende op zomervakantie. Hoe leuk zou het zijn als jij deze zomer ook in Zuidbaai door zou brengen? Ga daarom de uitdaging aan en lees deze schoolvakantie elke week één deel van De Bieb-bende! Veel kinderen lezen niet of nauwelijks tijdens de zomervakantie, waardoor het leesniveau daalt. Daarom promoten o.a. de bibliotheek en uitgeverij Zwijsen het zomerlezen. De boeken van Michael Reefs zijn hier prima geschikt voor. Door elke dag één of twee hoofdstukken (een kwartiertje per dag) te lezen voorkom je zomerverval. De boeken staan vol QR-codes waardoor je, na het lezen, leuke spelletjes kunt doen op je telefoon. Op de site van de serie zijn interessante weetjes te vinden, ook kun je een app downloaden en de zes kinderen op Facebook volgen. Mochten je ouders klagen dat je in de vakantie te veel met je telefoon speelt laat hen dan dit boek lezen. Luca, Sander, Roy, Melanie, Tim en Valerie kunnen ook geen moment zonder telefoon, maar dankzij hun mobiel weten ze wel heel veel problemen op te lossen!

De Bieb-bende is geschikt voor jongens en meisjes van negen jaar en ouder. Mede door de bovengenoemde extra’s is de serie ook leuk voor kinderen die liever gamen dan lezen. Ook aan de moeilijke lezers is gedacht: het boek bestaat uit veel korte hoofdstukken, het taalgebruik is eenvoudig, de zinnen zijn kort en de bladzijden staan niet bomvol tekst.

Net als bij de andere delen valt er ook weer het één en ander te leren uit dit boek. Ditmaal lees je het een en ander over Thor, de Noorse God van donder en bliksem. Op dit moment vooral bekend uit de populaire Marvelfilms. De hamer van Thor staat in de mythologie symbool voor het brengen van orde. Zal het de kinderen lukken om met Thors hamer de rust in Zuidbaai terug te laten keren?

Er komen niet zo veel illustraties in het boek voor. Elke hoofdstuktitel is versierd met een kleine blaasbalg, hamer en wierookstokje. Hoe verder je in het verhaal komt des te meer je over de rol van deze voorwerpen te weten komt. Verder staan er achter in het boek zes paginagrote illustraties van personen die een belangrijke rol in het verhaal vervullen, zoals de zigeunerin, de boekhandelaar en klasgenootje Joost. De tekeningen in het boek zijn gemaakt door maar liefst vier verschillende illustrators. Robin Keijser ontwierp de cover. Net als de zigeunerin in het verhaal maakte hij gebruik van magie. Wees gewaarschuwd: wanneer je het boek op je nachtkastje legt, is de kans groot dat de geest van Rosaline je door deze glow-in-the-dark-techniek ’s nachts een bezoek brengt…

Lees de recensie op hebban.nl

Quote Het Middernachtcircus door Edith voor Hebban

Recensie Het Middernachtcircus door Connie van Fantasywereld.nl

5 juli 2017

Voor de zesde keer moeten de leden van de Bieb-bende aanwijzingen zoeken om een Hemelrijder te kunnen bevrijden. Hierdoor komen ze voor gevaarlijke en bijna onmogelijke uitdagingen te staan die het uiterste van hun kracht en doorzettingsvermogen vragen. En alsof dat niet genoeg is hebben ze ook andere grote zorgen aan hun hoofd.

Tim, het nieuwe lid van de Bieb-bende, wordt bedreigd, de geest van Rosalinde is spoorloos verdwenen en er duikt een dichte onheilspellende mist op in Zuidbaai. Bovendien komen er zigeuners naar het dorp die hun tenten en circus uitgerekend bij de heuvel opzetten. Dat blijkt geen toeval te zijn. De zigeuners zijn in Zuidbaai met een reden die alles te maken heeft met de missie van de Bieb-bende.

Wanneer ze waarzegster Irmushka ontmoeten horen ze dat hun grote vijand George een plan heeft om voor altijd als winnaar uit de strijd te komen. Als het hem lukt om de Bieb-bende te verslaan zullen de kwade machten de wereld overnemen, met vreselijke gevolgen. Kunnen ze dit verschrikkelijke lot voorkomen?

De Bieb-bende
Het middernachtcircus is alweer het zesde deel in de serie van de kinderen in Zuidbaai die samen de meest wonderlijke avonturen beleven terwijl ze 12 Hemelrijders moeten bevrijden. In de loop van de eerste vijf boeken heb je als lezer kennis gemaakt met Luca, Sander, Melanie, Roy en Valerie. Het zijn vertrouwde personages geworden die ondertussen echt voor je zijn gaan leven, zodat het bij ieder boek al voorpret geeft om weer over hen te gaan lezen. Het lezen over hun warme vriendschap, de kleine ruzies en de romantische verwikkelingen is ook in dit verhaal weer de grote kracht van het boek. Samen zijn ze een hechte groep en individueel hebben ze ieder iets unieks. Die combinatie maakt de Bieb-bende onweerstaanbaar.

In het vorige deel is er een nieuw lid aan de Bieb-bende toegevoegd en dat pakt heel goed uit voor het verhaal. Deze nieuweling, Tim, ziet alles wat er gebeurt op een hele andere manier dan de andere kinderen die al meer ervaringen hebben met geesten, tijdreizen, blauwe plekken of doodenge tunnels. En dat levert vaak grappige situaties op. Bovendien kan er zo af en toe ook teruggegrepen en uitgelegd worden wat in een andere deel gebeurd is. Tim zit vol vragen en wil van alles weten. Ondanks deze herhalingen is het boek eigenlijk niet echt los meer te lezen. Daarvoor is er al te veel gebeurd en zijn er al te veel personages geïntroduceerd in de boeken. Bovendien is het ook veel leuker om de boeken op volgorde te lezen en de ontwikkelingen stap voor stap mee te maken.

PERSOONLIJKE VERHALEN DIE WETEN TE RAKEN, BLOEDSTOLLENDE ACTIES, EN VREEMDE BOVENNATUURLIJKE GEBEURTENISSEN VORMEN OOK DEZE KEER WEER EEN VERHAAL DAT NAAR MEER VRAAGT.

Prima mix
In de loop van de boeken is er naast het verhaal van het bevrijden van de Hemelrijders langzaam een groter verhaal bijgekomen. Er blijkt veel meer op het spel te staan en de Bieb-bende blijkt betrokken te zijn bij een oeroude strijd tussen goede en kwade machten. In ieder deel doen ze hierover ontdekkingen, vinden ze aanwijzingen en krijgen ze nieuwe informatie. Vaak wordt hierbij gezegd dat ze later meer zullen horen. Dit houdt de spanning er in, maar kan ook wat irritant zijn wanneer je als lezer steeds maar een klein brokje informatie krijgt. Het is dan ook fijn dat Luca er ook zo over blijkt te denken en roept dat ze het haat dat iedereen altijd zo geheimzinnig doet. Dit is een voorbeeld van de vele momenten waarop blijkt dat Michael Reefs heel goed feeling houdt met zijn lezers.

Er is een mooi evenwicht in het boek tussen dit grotere verhaal, het bevrijden van de Hemelrijders en het gewone thuis- en schoolleven van de kinderen. Al was het wel even wennen dat er in dit zesde deel pas vrij laat actief met het bevrijden van de Hemelrijder begonnen werd.

Conclusie
Ook bij het zesde deel van de Bieb-bende is er een mooie combinatie van een heerlijk weerzien met bekende personages en nieuwe bloedstollende avonturen. In het boek ligt de nadruk wat minder op het bevrijden van de Hemelrijders en wat meer op de strijd tussen de goede en kwade machten. Het nieuwe bendelid Tim is een goed gevonden toevoeging aan het verhaal en hij weet samen met de ander leden van de Bieb-bende een overtuigende en warme vriendengroep te laten zien. Het middernachtcircus heeft ook deze keer weer de bekende extra’s zoals de QR codes waarmee het verhaal online verder gaat. En de ruime lay-out en groot lettertype zodat het boek voor alle kinderen prettig te lezen is.

Lees de recensie op fantasywereld.nl

Quote Het Middernachtcircus door Connie voor Fantasywereld

Recensie Het Middernachtcircus door Linda van Thuisleven.com

4 juli 2017

Michael Reefs, bedenker en schrijver van De Bieb-bende-reeks benadert mij als kinderboeken-recensent of ik mee wil doen aan de blogtour van deel 6. Van deel 4 ‘Schim van het Kwaad’ was ik toentertijd al erg onder de indruk en ik ben eerlijk gezegd wel weer eens toe aan een dubbeldikke avonturenbundel. Vers van de drukpers van Uitgeverij Stormsteen ontvang ik gesigneerd en wel ‘Het Middernachtcircus’ compleet met bijpassende boekenlegger en poster. Wat ziet het er qua styling toch verzorgd uit allemaal. De letters op de rug van het boek lichten op in het donker net als een tekening op de voor- en achterzijde van het boek en de letters zijn te voelen: een zeer complete zintuigelijke ervaring dus. Ik zoek de QR-code applicatie erbij en ik ga er even voor zitten...

DE BIEB-BENDE
De Bieb-bende bestaat uit een groepje kinderen uit de Zuidbaai. Zij beschikken over krachten die het mogelijk maken de twaalf geesten, de Hemelrijders te kunnen bevrijden uit de macht van George, de Man met de Bijl. Iedere maand gaan zij de strijd aan met de hulp van aanwijzingen om een Hemelrijder te kunnen bevrijden. Ieder deel beschrijft één maand en de boekenserie van De Bieb-bende zal dus uiteindelijk uit twaalf dikke delen bestaan.

MULTIMEDIALE BOEKENSERIE
Naast de opgetekende verhalen is er een ondersteunende website van de Bieb-bende waar allerlei nieuwtjes zijn te vinden, de boektrailers en ook een plattegrond van de Zuidbaai te vinden is. De Bieb-bende heeft ook een eigen applicatie met o.a. leerzame spelletjes. Na iedere vijf hoofdstukken is met de hulp van een QR-code in het boek een samenvatting te lezen, een titelverklaring en wat achtergrondgegevens. Je kunt je voortgang delen met andere lezers, dat heb ik ook een paar keer gedaan op de Facebookpagina van Thuisleven en mijn privé Twitter en Google+. De schrijver grijpt regelmatig terug naar eerdere delen of verklaart waarom hij bepaalde keuzes heeft gemaakt in de verhaallijn. Onder het mom van schrijven=schrappen is er niet altijd ruimte om uit te weiden of behoeft een karakter juist iets meer aandacht. Zijn inspiratie wordt o.a. uit films, andere boeken of van straat gehaald.

HET MIDDERNACHTCIRCUS
Het zesde deel in de zesde maand (juni) staat in het teken van de overgang naar de zomer met als hoogtepunt het Middernachtcircus op 22 juni om middernacht precies. De Bieb-bende tracht deze maand uit alle macht om de geest van Rosalinde te bevrijden. Een grote goochelshow van een groep zigeuners tracht het verrijzen van het glazen kasteel van George uit de heuvel te maskeren voor de nietsvermoedende bewoners van de Zuidbaai. Zigeuner waarzegster Irmushka heeft twee van haar drie getrokken kaarten laten zien. Zal de derde kaart een onheilspellende boodschap bevatten?

MIJN MENING
De Bieb-bende groeit in leeftijd met zijn avontuurlijke lezers mee, dat vind ik een pré. De doelstelling van Michael Reefs, kinderen aan het lezen te krijgen, lijkt mij al ruimschoots behaald. Er zijn veel fans en ambassadeurs van de Bieb-bende actief. Ook in deel 6 ‘Het Middernachtcircus’ zijn de verhaallijnen goed te volgen. Er wordt teruggegrepen naar eerdere delen en de samenvatting per hoofdstuk helpt hier bij. Na vijf hoofdstukken lezen is er de beloning van de QR-code, alsof je een worst voorgehouden wordt. Ik vind het erg leuk om te lezen over de keuzes die zijn gemaakt en de achtergrondinformatie van het boek. De schrijver nodigt uit tot interactie en is goed benaderbaar voor zijn publiek. Het boek zit boordevol verrassende wendingen en is bij vleugen spannend, maar niet eng. De Bieb-bende is uitgebreid met een nieuw lid en blijkt geen star gegeven. Er blijft ruimte voor de ontwikkeling van het verhaal, waarbij alleen het begin en het slot (?) vast lijken te staan. Het zal nog wel een aantal jaren duren voordat alle twaalf delen op de boekenplank staan, een boekenserie die zijn gewicht in goud waard is!

Lees de recensie op Thuisleven.com

Quote Het Middernachtcircus door Linda voor Thuisleven.com

Recensie Het Middernachtcircus door Charlotte van Charlottes Web

4 juli 2017

Michael Reefs: De Biebbende deel 6: Het middernachtscircus****

‘Het middernachtscircus’ is het zesde deel van de jeugdserie De Biebbende. Auteur Michael Reefs deed een oproep om zijn nieuwste boek te lezen dat op 1 juli 2017 uitkomt. Hoewel ik van De Biebbende heb gehoord, had ik nooit eerder een deel gelezen. Dit was een uitgelezen kans. ‘Het middernachtscircus’ is prima leesbaar, maar persoonlijk miste ik de informatie over de leden van De Biebbende, wie is wie en wat is er allemaal gebeurd?

Tim is het nieuwste lid van De Biebbende geworden en in een brief beschrijft hij wat er is voorgevallen. Wow, de verhuizing naar Zuidbaai is veel spannender geworden dan hij dacht.

Terwijl de vrienden van de Bieb-bende wanhopig op zoek zijn naar de geest van Rosaline, duikt er een dichte, onheilspellende mist op in Zuidbaai. Melanie weet het zeker: hier zitten de Kwade Machten achter. Dan komen er zigeuners naar het dorp. Ze zetten hun kamp en circus op bij de heuvel en de kinderen ontmoeten Irmushka, die een duistere voorspelling doet. Op tweeëntwintig juni, om middernacht – precies op de avond dat het zigeunercircus een grote goochelshow geeft – zal George zijn kasteel terughalen uit de diepste spelonken van de heuvel. Zal het hem deze keer lukken om voor eens en altijd met de Bieb-bende af te rekenen.

Vanaf het eerste hoofdstuk word je betrokken bij de werkzaamheden van de Biebbende. Je komt in een fantasiewereld terecht. Er zijn Geesten die nare dingen doen, maar ook een lieve geest Rosalinde. Angelique, een bibliothecaresse, doet alles om de kinderen tegen te houden en Jasmijn doet juist alles om de kinderen te helpen. Er zijn huizen met verborgen gangen, verborgen kamers en er is mist. In ‘Het middernachtcircus’ spelen zigeuners een grote rol, met als middelpunt een zigeunercircus.

De Biebbende is een spannende serie boeken voor kinderen die genieten van spanning, fantasie en lezen. Daarnaast is er ook aandacht voor het dagelijkse leven van tieners. Je kan tijdens het lezen QR codes scannen en als je geen smartphone hebt kun je die ook lezen op de website. Het is sowieso leuk om op de website rond te neuzen, in Zuidbaai te belanden en mee kunnen doen met spelletjes en er over schrijven. Spannend hoor.

Het is wel absoluut aan te raden om te starten in het eerste deel, en genieten is het dat er nu al vijf delen zijn verschenen. Als je een deel uit hebt hoef je nog niet te wachten op het volgende deel, maar stoom je zo door, tot het zesde deel. Je zal absoluut een aantal dagen verslaafd zijn aan deze serie en totaal verdiept zijn in de avonturen van de tieners. Pas na het vijfde deel zal je even moeten wachten op dit deel dat binnenkort uitkomt. En als je ook genoten hebt van ‘Het middernachtcircus’ begint het wachten op het volgende deel. En daar kijk je nu al naar uit. Wat een heerlijk leesvoer is De Biebbende. En eigenlijk is het een serie voor jong en oud, want het is genieten met een grote G of misschien moet je wel zeggen: Bijzonder bewonderingswaardig, Bijzonder Beklemmend, of gewoon maar Bijzondere Boeken.

Lees de recensie op http://charlottesboeken.blogspot.nl

Quote Het Middernachtcircus door Linda voor Thuisleven.com

Recensie Het Middernachtcircus door Gaafvoorkinderen.nl

3 juli 2017

Half november 2016 verscheen onze boekbespreking over De Schatbewaarders online. Het vijfde deel in de Bieb-bende serie. Toen al lieten we weten dat we uitkeken naar deel zes: Het Middernachtcircus. En dit magisch spannende boek is nu ook verschenen. Al voor dit deel van de Bieb-bende gedrukt werd mocht GaafvoorKinderen.nl weer meelezen van schrijver Michael Reefs. En wat hebben we genoten! Niet te geloven hoe de schrijver al zes boeken vol heeft geschreven over de vrienden van de Bieb-bende… telkens weer vol spanning, avontuur en mysterieuze fantasie.

Meteen in het verhaal
We slaan het boek met Glow in the dark cover open en vinden op de eerste pagina: “Een ticket voor Middernachtcircus La Luna. Dit is jouw unieke toegangsbewijs”. Snel onze naam ingevuld en door. Dan treffen we de brief van Tim. Op twee pagina’s wordt ons geheugen over de vrienden van de Bieb-bende snel opgefrist en gelijk zitten we helemaal in het nieuwe verhaal.

Mist in de Zuidbaai
Eigenlijk willen we niet te veel over het avontuur op zich vertellen, want dit boek moet je gewoon ervaren. Toch een klein tipje van de sluier (want op de achterflap kun je natuurlijk ook al een beetje lezen waar Het Middernachtcircus over gaat): De vrienden van de Bieb-bende zijn op zoek naar de geest van Rosaline. In Zuidbaai duikt een dichte, onheilspellende mist op. Wat zal dat betekenen?

Michael verklapt:
“Melanie weet het zeker: hier zitten de Kwade Machten achter. Dan komen er zigeuners naar het dorp. Ze zetten hun kamp en circus op bij de heuvel en de kinderen ontmoeten Irmushka, die een duistere voorspelling doet. Op tweeëntwintig juni, om middernacht – precies op de avond dat het zigneunercircus een grote goochelshow geeft – zal George zijn kasteel terughalen uit de diepste spelonken van de heuvel. Zal het hem deze keer lukken om voor eens en altijd met de Bieb-bende af te rekenen?”, verklapt Michael over Het Middernachtcircus.

Online verder lezen en de app bekijken
Wij kunnen je vertellen: Dit is 421 pagina’s genieten! Bovendien, we kunnen ook nog eens verder lezen in de digitale wereld. Op de website www.debiebbende.nl – geheel vernieuwd per 1 juli 2017 – gaat het avontuur verder. Je leest er bijvoorbeeld meer over de verschillende locaties uit het boek of je kunt de personagetest doen. Ook gaaf: de Bieb-bende heeft een eigen app waar je nog meer over de vrienden en de avonturen kunt ontdekken.

Nieuwe personages
In het avontuur van Het Middernachtcircus weet kinderboekenschrijver Michael weer nieuwe personages toe te voegen aan het verhaal. Wij vinden het fijn dat we door de tekeningen achterin het boek bij deze nieuwe hoofdrolspelers echt een beeld krijgen. Die grappige Arthur Vonk mag dan wel op leeftijd zijn maar de vrienden komen via hem wel veel te weten. Wij krijgen zelfs sympathie voor Irmuschka Sinti!

Conclusie: Het Middernachtcirus is fantastisch fantasievol. Super spannend. Gewoon een Gaaf boek! Wij vragen ons af: Wanneer wordt de Bieb-Bende verfilmd?!

Lees de recensie op Gaafvoorkinderen.nl

Quote Het Middernachtcircus door Gaafvoorkinderen.nl

Recensie Het Middernachtcircus door Marion voor Mustreadsornot.com

2 juli 2017

De Achterflap

Terwijl de vrienden van de Bieb-bende wanhopig op zoek zijn naar de geest van Rosaline, duikt er een dichte, onheilspellende mist op in Zuidbaai. Melanie weet het zeker: hier zitten de Kwade Machten achter. Dan komen er zigeuners naar het dorp. Ze zetten hun kamp en circus op bij de heuvel en de kinderen ontmoeten Irmushka, die een duistere voorspelling doet. Op tweeëntwintig juni, om middernacht – precies op de avond dat het zigneunercircus een grote goochelshow geeft – zal George zijn kasteel terughalen uit de diepste spelonken van de heuvel. Zal het hem deze keer lukken om voor eens en altijd met de Bieb-bende af te rekenen?

De mening van Marion

De circusvoorstelling uit dit verhaal, dat op 22 juni zal plaats vinden om middernacht is een voorstelling om naar uit te kijken. Maar dit keer met een dubbele betekenis voor de leden van de bieb-bende. Het begint met een dichte vreemde mist die de omgeving van Zuidbaai teistert, dat het geen gewone mist is, daar komen ze al snel achter. De leden van de bieb-bende weten inmiddels dat alle vreemde gebeurtenissen serieus genomen moeten worden en een aanwijzing kan zijn in hun zoektocht om de volgende hemelrijder te bevrijden. Deze maand heeft dit alles te maken met de plek op de heuvel, waar plots zigeuners hun kamp hebben opgezet en waar alles in het teken staat van de voorbereiding op de grote goochelshow. Ook de leden van de bieb-bende kijken uit naar deze avond vanwege de show die ze te zien gaan krijgen, maar ook tellen ze de minuten af tot het bijna middernacht is, omdat ze weten dat dit het moment is dat George zijn kasteel zal proberen te laten herrijzen uit de heuvel. Voorafgaand aan de show lijkt er al iets vreemds aan de hand en is Irmushka de waarzegster niet te vinden, terwijl de kinderen hun kaartjes voor de show bij haar tent zouden ophalen. Het is een oude dame, maar ze kan de toekomst voorspellen en is belangrijk voor het volk van de zigeuners en speelt ook een grote rol in dit boek. Ze kent de kinderen van de bieb-bende beter en langer, dan dat zij zelf weten.

Het verhaal is weer onwijs goed neergezet door Michael Reefs, je gaat weer mee met de leden van de bieb-bende, een clubje waarmee je tijdens het lezen ondertussen vertrouwd raakt en die je maar al te graag wilt blijven volgen tijdens hun zoektocht naar de hemelrijders. Ik kijk weer uit naar het volgende deel.

Lees de recensie op Mustreadsornot.com

Quote Het Middernachtcircus door Marion voor Mustreadsornot.com

Recensie Het Middernachtcircus door NBD|Biblion

juli 2017

Zesde deel van de twaalfdelige avonturenserie 'De Bieb-bende'*, over een groepje van vijf kinderen die zijn uitverkoren om de mysteries van hun dorp Zuidbaai te ontrafelen. In hun dorp zijn lang geleden twaalf ruiters, Hemelrijders, gedood door de man met de bijl, George Hill. Elke maand krijgt de Bieb-bende de opdracht om een van de Hemelrijders te redden. Terwijl de vrienden Roy, Sander, Melanie, Valerie en Luca op zoek zijn naar de geest van Rosaline, komen er zigeuners naar het dorp. Een van hen voorspelt dat op 22 juni om middernacht George zijn kasteel zal terughalen uit de diepste spelonken van de heuvel. Zal hij deze keer afrekenen met de Bieb-bende? Spannend, vlot lezend avonturenverhaal met fantasy-elementen. Na elk vijfde hoofstuk vind je een QR-code die je kunt scannen. Je komt dan op een webpagina terecht waar je nog meer informatie vindt over het verhaal en waar je ook kunt meepraten over de dingen die je net hebt gelezen. Geschikt voor kinderen vanaf ca. 10 jaar.

Lees de recensie op NBD|Biblion

Quote Het Middernachtcircus door NBD|Biblion

Recensie Het Middernachtcircus op de site Ikvindlezenleuk.nl.

1 juni 2017

Recensie van Mathilde (46 jaar)

Heb je het boek uitgelezen?
Ja
Wat vind je van het boek?
★★★★☆ – goed
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant, Ik vond de tekst op de achterkant leuk, Ik heb al andere boeken uit dezelfde serie gelezen, de schrijver vroeg of ik het boek wilde lezen en recenseren (voordat het boek uitkomt)
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, geheimzinnig, spannend, verrassend
Staan er tekeningen in het boek? Wie heeft ze gemaakt?
Nee
Wat vind je van de tekeningen? Passen ze bij het verhaal?
n.v.t.
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Waar gaat het verhaal over?
Zie hierboven
Wie is de hoofdpersoon?
De hoofdpersonen zijn Luca, Melanie, Valerie, Roy, Sander en Tim (de Bieb-bende)
Is er iemand uit het boek die je in het echt zou willen ontmoeten? Wat zou je dan samen gaan doen?
Ik wil de Bieb-bende ontmoeten en zien hoe Zuidbaai er uitziet
In welke tijd speelt het verhaal zich af?
Nu
Waar speelt het verhaal zich af?
In Zuidbaai
Waarom moeten andere kinderen dit boek lezen?
het is een spannend en verrassend verhaal over een groepje kinderen die elke maand een van de hemelrijders moeten redden
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Dit is het zesde boek in de serie over de Bieb-bende. Het boek komt in juni uit. Ook dit zesde deel over de Bieb-bende zit weer vol spanning en leest lekker weg. Ik kan niet wachten om de volgende zes delen te lezen..
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ja, ik wil het boek nog een keer lezen, Ik wil het volgende boek uit deze serie lezen

Lees de recensie op ikvindlezenleuk.nl

Quote Het Middernachtcircus door Mathilde

Recensie Het Middernachtcircus op het blog Conniesboekkies.

1 maart 2017

Voor wie nog niet bekend is met de Bieb-bende even een korte samenvatting: Er worden in het huis op de heuvel twaalf Hemelrijders vermoord en hun zielen zijn opgesloten in schilderijen die diep in de heuvel zijn verborgen. De kinderen, die zichzelf de Bieb-bende noemen, moeten in twaalf maanden de Hemelrijders bevrijden.

Al vanaf het eerste boek weten de avonturen van de Bieb-bende mij te boeien. Het is leuk te lezen dat de hoofpersonages in het boek groeien net als het verhaal. Door de avonturen die ze beleven, en die zijn best heftig, krijgen ze veel voor de kiezen en moeten ze al snel keuzes maken die gewone kinderen van hun leeftijd niet hoeven te doen. Gelukkig veranderen ze qua gedrag niet in “volwassenen” maar blijven ze de zaken op hun eigen manier afhandelen. Ook is er naast al die avonturen ook nog het gewone leven waar ze nog vol in staan.

Het verhaal speelt zich af in juni, de zesde maand op de kalender en dus ook het zesde avontuur voor de Bieb-bende. Elke maand moet er immers een Hemelrijder worden bevrijdt dus ook deze maand staat er weer een spannend avontuur op de agenda waar wij als lezer aan deel mogen nemen. Want zo voelt het wel, of je middenin in het avontuur bent belandt zodra je start met lezen.

Wel is het aan te raden om gewoon te starten bij deel een van de serie. Hoe verder je raakt in de serie des te lastiger is het om de delen zelfstandig te lezen en eigenlijk wil je dat ook gewoon niet omdat je na het eerste deel de rest ook gewoon wilt lezen.

De start van dit verhaal begint met een korte terugblik van Tim waardoor je weer een beetje weet waar we in het verhaal zijn mocht het alweer een tijdje terug zijn dat je het vorige deel hebt gelezen. De geest Rosaline wordt vermist en de Bieb-bende is op zoek naar haar. In Zuidbaai komt een onheilspellende mist op en er komen zigeuners naar het dorp. Ze zetten hun circus op en de kinderen ontmoeten iemand die een duistere voorspelling doet. Kortom genoeg ingrediënten om de lezer weer op het puntje van zijn stoel te krijgen.

Ook nu mocht ik het boek weer lezen voor een recensie en wat ik al eerder liet weten in mijn vorige recensie is dat het een beetje saai wordt om weer te zeggen dat ik de boeken geweldig vind! Ze sluiten goed aan bij de doelgroep, duidelijk taalgebruik en niet te lange zinnen en hoofdstukken. De covers krijgen een extra compliment want die zien er goed uit en spreken voor zichzelf.

In traditie van voorgaande delen past het boek qua lay-out bij de vorige delen en is er weer gewerkt met een QR code en kan je via deze code extra informatie scannen. Uiteraard kan je de website bezoeken voor meer informatie en meer avontuur.

Lees de recensie op conniesboekkies.wordpress.com

Quote Het Middernachtcircus door Conny

Recensie Het Middernachtcircus op Kwante in Wonderland.

26 januari 2017

De cover

We gaan verder met de queeste van de Bieb-bende! Voor wie de Bieb-bende nog niet kent of niet weet wat hun queeste is even kort samengevat:

Er worden twaalf Hemelrijders vermoord in het huis op de heuvel en hun zielen worden opgesloten in schilderijen die diep in de heuvel zijn verborgen. Er zijn vijf kinderen (de Bieb-bende) die de roep om hulp horen en in twaalf maanden de Hemelrijders moeten bevrijden. Elke maand krijgen ze nieuwe aanwijzingen waarmee ze één Hemelrijder kunnen bevrijden.

Het Middernachtcircus | de cover

Chapeau voor de vormgevers! De illustraties zijn echt prachtig! En de omslag van dit zesde deel is echt een kleurrijk mysterieus juweel!

Het Middernachtcircus | de binnenkant

Al meteen in het eerste hoofdstuk komt een spannend moment met één van de leden van de bieb bende met Fyra en Kristallon waardoor je meteen weer in het verhaal zit.

Ik las deel 5 De Schatbewaarders in mei vorig jaar dus daar zat even wat tijd tussen, toch merk je daar zodra je begint met lezen niks meer van!

Wanneer de leden van de Bieb Bende beetje bij beetje aan Tim uitleggen wat er in april is gebeurd komt bij mij steeds meer het besef wat een spannende kalender vol mysterie deze serie eigenlijk is!

Elke maand een nieuw spannend avontuur vol gevaren en hele moedige kinderen!

En in dit deel werd ik echt als een kind zo blij met sommige stukjes in het verhaal! Zo is er het huis van Melanie, dat is echt een huis waar elk kind (en volwassene ☺) stiekem van droomt.

Om te weten welke droom dat is zul je het moeten lezen maar het zijn juist zulke stukjes, die uit de fantasie van Michael verzonnen worden, die magisch aanvoelen als ik ze lees!

De boeken van Michael hebben de magie om me weer als een kind te laten voelen!

In dit boek worden de avonturen van de bieb bende steeds grimmiger!

George word steeds geïrriteerder en ook Angelique word steeds gekker dan ze al is en zelfs nog gewelddadiger!

Mede door de Kwade Machten mag ik wel zeggen dat dit boek echt op sommige stukjes niveau Kippenvel* is en voor kinderen echt superspannend moet zijn!

En hoewel ik op de helft van het boek een notitie maakte dat ik vond dat er nog zo weinig met het circus werd vermeld begrijp ik aan het einde precies hoe het circus deel uitmaakt van dit verhaal!

Mijn Marvel hartje juicht ook tijdens het lezen van dit boek.

Ik vind het geweldig hoe Michael allemaal verschillende componenten kan samenweven tot een waanzinnig jeugdboek!

Tijdens het lezen van dit boek kan ik me ook echt voorstellen hoe dit een serie of game zou kunnen zijn!

(Hoe gaaf zou een echte game zijn! Ik zou de avonturen van de bieb bende wel willen spelen!!)

Vol met nog meer puzzels, nog meer spanning en een einde met een waanzinnige cliffhanger!

Ik wacht vol spanning op het volgende deel van Michael!

Ik voel me immens vereerd dat hij me achterin zijn boek noemt, mijn dank is groot!

Voor het verschijnen van dit geweldige zesde boek word een geweldige win actie opgezet! Volgende week woensdag lees je daar meer over!

Lees de recensie op kwanteinwonderland.com

Quote Het Middernachtcircus door Kwante