Recensies

Lees hier alle recensies over De legende van de Hemelrijders die zijn verschenen

Home » Recensies

Recensie De Bieb-bende 1 door Coolesuggesties

7 december 2019

De Biebbende gaat al een tijdje mee – het eerste deel is dan ook al een paar jaar oud, maar als je met een serie begint, dan het liefst bij het eerste deel, nietwaar? De Biebbende bestaat uit een groepje vrienden: Luca, Sander, Melanie, Roy en Valerie zijn ongeveer 11 jaar oud en zijn dol op mysteries en het oplossen van raadsels. Ze hebben hun tanden gezet in een oude dorpslegende, die draait om de Hemelrijders. 12 overleden mensen, die door De Man met de Bijl worden vastgehouden. Ga er maar aan staan!

Race tegen de klok

Al snel ontdekken onze vrienden van de Biebbende dat ze er niet zo makkelijk van afkomen. Het gevaar komt namelijk akelig dichtbij wanneer ze ontdekken dat de Man met de Bijl achter hen aankomt wanneer ze de 12 Hemelrijders niet op tijd weten te bevrijden. Het is dus echt een race tegen de klok om de mysteries op te lossen. Daarom moeten ze telkens naar een verborgen kasteel, vlak bij hun dorp, want daar zijn de twaalf geesten gevangengenomen door de enge man. Gelukkig kunnen ze ook op hulp rekenen, zo staan ze er niet alleen voor.

Spannend

Een waarschuwing voor kinderen die snel bang zijn of schrikken (en een dikke plus als je daar juist van houd): De Biebbende 1: De Legende van de Hemelrijders is best spannend en soms ook een tikje eng! Al in het begin wordt één van hen opgesloten in een verborgen kamer van het kasteel en middels een magisch touw voortgetrokken, terwijl er geen geluid meer uit zijn keel komt… daar moet je toch niet aan denken? Veel plekken waar de kinderen op onderzoek moeten uitgaan zijn best creepy. Tel daar wat geesten, spoken en enge mensen bij op, en de spanningsboog is hoog.

Uitgebreid verhaal

Schrijver Michael Reefs heeft een rijke fantasie, dat is duidelijk, hij wil ontzettend veel vertellen in een (te) korte tijd. Daarom maakt hij dankbaar gebruik van de moderne techniek: het internet! Door het boek heen vind je tal van QR-codes, die je een webpagina laten openen. Daar vind je extra stukjes informatie en achtergrond over de personages. Ook kun je meepraten over het verhaallijn. Het zorgt voor wat meer diepgang, maar je kunt het boek ook prima lezen zonder telkens naar je smartphone te grijpen.

Recensie over De Biebbende 1: De Legende van de Hemelrijders

Heb je zin in een spannend boek vol mysteries en raadsels? Dan is dit boek een absolute aanrader. Het verhaal draait om vijf totaal verschillende kinderen, het karakter van ieder van hen komt goed naar voren. Naast de vele spannende momenten is er ook aandacht voor school en de thuissituatie, naast de vastberadenheid staat ook twijfel en angst op het menu. De QR-codes zijn grappig, ze bieden wat extra diepgang, maar gelukkig kun je het verhaal ook prima lezen zonder je smartphone.

Score: 7

Lees de recensie op coolesuggesties.nl

Quote De legende van de Hemelrijder door Coolesuggesties

Recensie De Bieb-bende 1 door Ingrid voor Boeklovers

6 augustus 2019

In het eerste deel van de Bieb-bende maken we kennis met Luca, Roy, Sander, Valerie, Melanie en Michael (Luca’s broertje). Het duistere huis op de heuvel bij Zuidbaai spreekt tot Luca’s verbeelding, evenals de legende van de twaalf verdwenen mannen er rond. Na een zoveelste klimtocht naar de heuvel met haar vrienden belandt Luca plots in een andere dimensie en is het huis een waar kasteel geworden.

Ze probeerde zich zo stil mogelijk te houden. Haar ademhaling was sneller en onregelmatig geworden. Een fuisterstem zweefde om haar heen. ‘Luca, help ons. Wij zitten gevangen in ruimtes onder het kasteel. Hij houdt ons in de gaten. Jullie zijn de enigen die ons kunnen redden. Iedere maand hebben jullie de kans om een van ons te bevrijden uit zijn klauwen. Maar het moet voor het einde van het jaar, anders komt hij jullie zielen ophalen.’ Het was een stem die ze wel eens eerder had gehoord. Twee felgele ogen in een zwarte gestalte keken haar door de mist aan. Luca liet meteen het touw los en deinsde achteruit, waardoor ze over een stapel boeken struikelde. De verschijning zweefde langzaam naar haar toe, terwijl die verschrikkelijke ogen haar maar bleven aankijken. Ze snakte naar adem, kneep haar ogen stevig dicht en slaakte een gil.

Haar vrienden kunnen haar redden en maken de belofte nooit meer naar de heuvel te gaan. Maar dat is buiten de plannen van de gemeente gerekend want ’s anderendaags zal het huis op de heuvel afgebroken worden voor de nieuwe bib. En de legende zegt dat dan de zielen van de Hemelrijders vrij komen en iedereen gevaar loopt…

Dit eerste deel in de serie van de Bieb-bende liet me terugkeren naar mijn jeugdjaren waar de personages in de verhalen van Enid Blyton, De vijf-serie, ook steeds in benarde en leuke situaties terechtkwamen. Buiten de portie nostalgie heb ik onmetelijk veel plezier beleefd aan dit vijftal en heb ik bij momenten bijna mijn vingers afgekloven van de spanning. Voor mij is dit eerste deel in een serie van twaalf (acht gepubliceerde) supergeslaagd en is het een topreeks die iedereen zou moeten lezen. Humor, spanning, vriendschap, moed, angst… Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een geslaagde jeugdreeks en om jongeren aan te moedigen boeken te lezen.

De Bieb-bende is tevens de eerste kinderboekenserie ter wereld die met QR-codes werkt. Een nieuwe leeservaring, helemaal van deze tijd. Door middel van de QR-codes kan je het verhaal nog intenser beleven en kan je zelf naar de oude legende op zoek gaan of de biografie van de personages uitdiepen, los spreekwoorden en gezegdes op, lees enge verhalen van andere kinderen… Dit alles geeft je het gevoel van een verhaal in een verhaal te lezen.

Surplus:

Welkom bij de Bieb-bende! Lees hier alles over de populaire kinderboekenserie van Michael Reefs, hét kinderboek met QR-codes na ieder hoofdstuk, een interactieve website, een gratis app en nog veel meer extra’s!

Rating: 5/5

Lees de recensie op boeklovers.wordpress.com

Quote De legende van de Hemelrijder door Ingrid voor Boeklovers

Recensie De Bieb-bende 1 door Linda voor Kinderboekenjuf.nl

27 mei 2018

Het verhaal

In het begin van het boek maak je kennis met de legende over het kasteel dat vroeger op de heuvel stond. Zou de legende waar zijn? Luca en haar vrienden gaan boven op de heuvel kijken. Als Luca boven op de heuvel komt begint de grond onder haar voeten te trillen en ziet ze de andere nergens meer. Wel ziet ze het oude kasteel. Als ze binnen gaat kijken lukt het haar niet om naar buiten te komen. Ondertussen hoort ze haar vrienden buiten praten. Ze wil tegen ze schreeuwen, maar er komt geen geluid uit haar mond. Lukt en Luca om uit het kasteel te komen? En hoe zit het met de legende van de hemelrijders?

Recensie

In het boek staat na ieder hoofdstuk een QR-code. Via deze code kom je bij extra informatie over personages of plaatsen waarover in het hoofdstuk wordt geschreven. Super leuk! Alleen zorgde het er bij mij voor dat ik niet echt lekker in het verhaal kon komen. Na twee hoofdstukken heb ik besloten alle codes aan het eind te bekijken en dit werkte voor mij een stuk prettiger. Het verhaal is snel spannend omdat de legende vlot ter sprake komt en De Bieb-bende meteen naar de heuvel gaat om te ontdekken hoe het daar is. Luca komt terecht in het oude kasteel en hoort een stem die haar een opdracht geeft. Dat de hemelrijder verschillende keren op bezoek komt, maakt het een erg spannend boek.

Ik vond het lastig om dit boek weg te leggen. Het verhaal is zo spannend dat ik door wilde blijven lezen. Het is een leuk boek om voor te lezen in de klas vanaf groep 6. Kinderen kunnen het boek natuurlijk ook zelf lezen. In de klas is het alleen wel jammer dat daar waarschijnlijk weinig mogelijkheid is om de QR codes te bekijken.

Lees de recensie op http://kinderboekenjuf.nl

Quote De legende van de Hemelrijder door Linda voor Kinderboekenjuf.nl

Recensie De Bieb-bende 1 door Liefde voor boeken.

9 september 2016

Een boekenreeks wat een twaalfdelige serie moet gaan worden. Dit is deel 1. Heb er zeer van genoten. Fijne korte hoofdstukken en makkelijk geschreven en zeker makkelijk te lezen. Zelfs verkrijgbaar als letterype voor dislextie.

Het is niet alleen het boek lezen maar ook speciale verdiepingen in het boek per hoofdstuk een QR code om meer informatie over het verhaal. Ben zeker benieuwd naar deel twee, die zal ook zeker ooit eens op dit blog terecht komen.

Micheal heeft een leuk boek neer gezet voor jonge lezers maar ook voor volwassenen. Probeert de jonge lezers met digitale wereld nog meer te motiveren door de website speciaal met codes stukjes vrijspelen op de website.

Vind dat hij daar goed in geslaagd is. Ben zeer benieuwd wat ze bij de tweede zullen meemaken.

Lees de recensie op http://liefdevoorboekenamanda.wordpress.com

Quote De legende van de Hemelrijder door Liefde voor boeken

Recensie De Bieb-bende 1 door Hanneke Tinor-Centi.

20 augustus 2016

‘De legende van de Hemelrijders’: krijgt kinderen weer aan het lezen!

Wanneer op 1 januari donkere wolken over Zuidbaai trekken, weten vijf kinderen dat er iets helemaal mis is. Luca, Sander, Melanie, Roy en Valerie ontdekken een verborgen kasteel op de heuvel in het noordoosten. Als hier iets later een bibliotheek wordt gebouwd, richten zij de Bieb-bende op.

Twaalf geesten, de Hemelrijders, worden er gevangen gehouden door de gevreesde Man met de Bijl. De Bieb-bende heeft tot 23 januari de tijd om de eerste Hemelrijder te bevrijden anders worden hun zielen opgehaald door de Man met de Bijl. De bibliothecaresse Angelique van Voort houdt hen nauw in de gaten en weet dat ze iets van plan zijn. Intussen komen de gevaren dichterbij. De kinderen weten dat ze te ver zijn gegaan, maar nu moeten ze er alles aan doen om er ongedeerd vanaf te komen.

Visie van de recensent

Reefs schiet helemaal in de roos met zijn ‘Bieb-bende’! Zijn boeken vallen zo in de smaak dat hij er zelfs de notoire niet-lezende kinderen weer mee aan het lezen krijgt. Dat levert hem vanzelfsprekend heel veel lof op van ouders, scholen en bibliotheken. Ik sluit mij daar overigens graag bij aan. Via diverse kanalen heb ik al eerder het belang benadrukt van het feit dat kinderen (met regelmaat) lezen en wanneer Reefs dat voor elkaar weet te krijgen met zijn Bieb-bende, dan is hij voor mij een ‘held’!

“Eenmaal binnen besefte Luca dat het monsterlijke kasteel haar niet makkelijk zou laten gaan.”

Dit eerste deel in de ‘Bieb bende reeks’, ‘De legende van de Hemelrijders’, is een spannend avonturenverhaal rondom vijf kinderen die een oude legende in hun dorp proberen te ontrafelen en daarbij geconfronteerd worden met allerlei gevaren.

“Ze zitten opgesloten in een kamer en komen er zonder onze hulp niet meer uit.”

De spanningsopbouw is prachtig en zelfs als volwassene lees je geboeid verder. De schrijfstijl van de auteur is vlot en goed gericht op zijn doelgroep. Ondanks dat Reefs de taal van de jeugd spreekt is het boek nergens kinderlijk of te eenvoudig qua woordgebruik. Hij weet hierin een uitstekende balans te vinden.

“Het begon een jaar geleden. Ik hoorde plotseling wat mijn ouders over mij dachten. Het was net alsof ze vlak naast me stonden.”

Wat de Bieb bende extra bijzonder maakt is dat de auteur bij zijn boekenreeks een interactieve website, een App en QR-codes heeft ontwikkeld en dat spreekt kinderen uit deze doelgroep (10 – 12 jaar) natuurlijk enorm aan! Reefs is het ‘schoolvoorbeeld’ van hoe je het lezen van een boek (weer) aantrekkelijk weet te maken voor kids. De auteur heeft overigens een groot aantal scholen bezocht en telkens is zijn jonge publiek enthousiast; vaak juist over deze combinatie waardoor zij automatisch aan het boek beginnen.

Het gebruik van de digitale extra’s geeft absoluut een extra dimensie aan het geheel. Zo sturen de QR-codes de lezer naar een passage op het internet waar hij/zij meer informatie krijgt over het verhaal! Chapeau voor deze aantrekkelijke innovatie.

Ondanks hef feit dat het buiten kijf staat dat de technische extra’s het boek extra aantrekkelijk maken, mogen we daarmee het heerlijke verhaal niet uit het oog verliezen. ‘De legende van de Hemelrijders’ is spannend en pakkend vanaf het begin.

Over de auteur

Michael Reefs groeit op in het prachtige Limburgse Vaals alwaar zijn liefde voor het schrijven van verhalen al op twaalfjarige leeftijd begon. Na zijn opleiding aan de Pabo gaat Reefs aan de slag voor een landelijke speelgoedketen. De laatste jaren is hij tevens actief als app-specialist.

Vanaf 2004 blijft Reefs werken aan zijn fantasy verhalen. De Bieb-bende is geboren! Met de Bieb-bende blijkt hij kinderen weer aan het lezen te krijgen.

Lees de recensie op http://hanneketinorcenti.nl

Quote De legende van de Hemelrijder door Hanneke Tinor-Centi

Recensie De Bieb-bende 1 op het blog Rose and Books.

2 december 2015

Mijn eerste in druk op de cover is wauw. De kleur combinatie past mooi bij elkaar. Maar ook de kinderen die voor op staan zijn echt mooi getekend. Je ziet gelijk aan de cover dat het iets te maken heeft met een avontuur. Na het lezen van de achterkant kom je er al snel achter dat het verhaal over 5 kinderen gaat genaamd Luca, Sander, Melanie, Roy en Valerie. Ze zijn allemaal rond de 11/12 jaar. Maar ik als 19-jarige vind het al een toffe voorkant hebben en de achterkant spreekt mij ook al zo goed aan. Ook dat er Qr-codes worden gebruikt is super leuk voor de kinderen. Ze hebben toch steeds de telefoon bij de hand en zo wordt lezen waarschijnlijk nog leuker. Zelf ga ik de Qr-codes ook gebruiken.

Onder het lezen onder vond ik al snel super mooie tekeningen in het boek. Ze spraken mij echt aan. Ook de Qr-codes zijn leuk, je komt zo veel meer te weten over iedereen dus gebruik ze! Ook maakt het boek mij verder nieuwsgierig. Je wilt weten wat er nou echt van waar is van de legende. Zelf vond ik het erg moeilijk om dit boek aan de kant te leggen. Iets zei steeds je moet door lezen. Ik moest weten wat er steeds zou gaan gebeuren. De spanning blijft er vooral erg in. Ook de titel kan ik terug vinden in het boek en ook de naam de bieb bende wordt erg duidelijk verteld.

Het einde had ik niet helemaal verwacht. Het is toch altijd een verrassing dat een boek anders afloopt dan je denkt. Zelf ben ik erg benieuwd naar het 2e boek. En waar het dan precies over gaat of het verder gaat met de hemelrijders of dat het een nieuwe legende wordt. Ook heb ik erg mee geleefd met dit boek ik zag het steeds voor mij en als ik in Luca’s schoenen had gestaan was ik keihard van die berg gerend echt een meid met lef dus!

Oja bezoek ook eens de website! www.debiebbende.nl

Lees de recensie op roseandbooks.wordpress.com

Quote De legende van de Hemelrijders door Lisa

Recensie De Bieb-bende 1 op de site Trotsevaders.nl.

31 januari 2015

De Bieb-bende is een avonturenserie voor kinderen vanaf 8 jaar. De boeken hebben korte hoofdstukken en het verhaal is met vaart geschreven. Met ieder deel wordt een stukje van het mysterie ontrafeld. De hoofdpersonages zijn vijf kinderen, in de leeftijd van 11 tot en met 13 jaar. Door de spanning en mysterie, zijn de boeken ook geschikt voor volwassenen. De serie zal uit twaalf delen bestaan en beslaat een heel jaar.

De Bieb-bende deel 1: De legende van de Hemelrijders. Verhaal: Wanneer op 1 januari donkere wolken over Zuidbaai trekken, weten vijf kinderen dat er iets goed mis is. Luca, Sander, Melanie, Roy en Valerie ontdekken een verborgen kasteel op de heuvel in het noordoosten. Als hier iets later een bibliotheek wordt gebouwd, richten zij de Bieb-bende op.

De Bieb-bende deel 1: De legende van de Hemelrijders. Recensie: Dit boek is gelezen door mijn jongste zoon (8 jaar). Het was geen boek waar hij in één keer doorheen ‘zoefde’. Hij las meestal één bladzijde en zocht daarna de aanvullende informatie op via het scannen van de QR-code. Daarna legde hij het boek meeste één of twee dagen weg voor hij weer verder las.

Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar, maar ik merkte door de manier van lezen aan mijn zoon dat het af en toe wel erg spannend was. Voor kinderen die snel bang zijn, of nog niet zo goed kunnen lezen is 8 jaar misschien wat jong. Voor mijn zoon ging het prima, hij kan zelf goed doseren en las na even een pauze weer gretig verder.

Het concept van het boek, sprak hem erg aan. Het opzoeken van extra info is wel aan hem besteed (ik zou het in een boek van volwassenen wat storend vinden, afleiden van het verhaal, maar hij vond het helemaal “cool”). De aanvullende informatie bestaat voornamelijk uit achtergrondinformatie over de personen die in het boek voorkomen en mijn zoon vond het echt een toevoeging om die kennis te hebben en daarna weer verder te lezen.

Mijn zoon (8) zelf over dit boek: “Je moet echt 8 zijn als je dit boek wilt lezen want het is spannend en ik vind heel veel dingen niet spannend. Bij een hoofdstuk wordt er iemand opgesloten in een kasteel, met een touw aan zijn voeten, en hij kon zichzelf helemaal niet horen praten toen hij dat probeerde. Niemand had het touw aan hem vastgebonden, het touw kwam opeens aanglibberen en maakte zich vast aan de enkels. Hij is wel losgekomen, en ook dat ging vanzelf, maar het was wel spannend. Ik vind het leuk dat is steeds moet scannen, maar soms lukt het niet en dan moet mama helpen. Als ik scan dan zie ik op mijn scherm extra weetjes zoals wat iemand allemaal doet en waar het hoofdstuk wat je net hebt gelezen over gaat. Ze vertellen het eigenlijk in het kort. Ik ben blij dat er veel delen komen, want ik vind het erg leuk.”

Lees de recensie op trotsevaders.nl

Recensie De Bieb-bende 1 op het blog Boekenrevue.

18 april 2014

Door Boekenrevue redactrice Dagmar - Wanneer op 1 januari donkere wolken over Zuidbaai trekken, weten vijf kinderen dat er iets goed mis is. In De Legende van de Hemelrijders volgen we Luca, Sander, Melanie, Roy en Valerie. Zij ontdekken een verborgen kasteel op de heuvel in het noordoosten. Als hier later een bibliotheek wordt gebouwd, richten zij de Bieb-bende op… De Legende van de Hemelrijders is het eerste deel van De Bieb-bende en het speelt in op de totale beleving voor kinderen met het concept om QR-codes bij ieder hoofdstuk te plaatsen. Hierdoor wordt er interactie gecreëerd met de kinderen en gaat het verhaal online verder…

Twaalf geesten, De Hemelrijders, worden gevangen gehouden in het verborgen kasteel op de heuvel van Zuidbaai door de gevreesde Man met de Bijl. De Bieb-bende heeft tot 23 januari de tijd om de eerste Hemelrijder te bevrijden, anders worden hun zielen opgehaald door de Man met de Bijl. De bibliothecaresse Angelique van Voort houdt hen nauw in de gaten en weet dat ze iets van plan zijn. Intussen komen de gevaren dichterbij. De kinderen weten dat ze te ver zijn gegaan, nu moeten ze er alles aan doen om er ongedeerd vanaf te komen. Maar gaat hen dat lukken?

Michael Reefs (1986) werkt in een speelgoedwinkel, waar hij veel inspiratie heeft opgedaan voor zijn verhalen. Toen hij in 2004 aan de Pabo ging studeren, kreeg hij het idee voor een kinderboeken-serie die anders moest zijn en omvangrijk genoeg voor meerdere delen. In maart 2013 kwam dan ook het eerste deel van De Bieb-bende uit. Het concept om QR-codes in boeken te plaatsen is niet meer uniek, maar het geeft wel extra diepte aan het verhaal als dat het nodig heeft. Voor kinderen kan dit het extra aantrekkelijk maken, vooral als zij nog hun smaak moeten ontwikkelen. Ook de illustraties zijn erg passend bij het verhaal en ze sluiten goed aan, deze zijn gemaakt door Jos Weijmer. De laatste bladzijdes van het boek zorgen ervoor dat je niet kunt wachten om het volgende deel in handen te krijgen. Spanning, actie en helden; De Legende van de Hemelrijders heeft het allemaal.

Het boek is ontzettend spannend en Michael Reefs heeft een heel prettige schrijfstijl waardoor je je goed kunt inleven in de kinderen, zelfs als volwassene. Zo voel je de angst van Valerie en je leeft helemaal met Luca mee, want wat zij zich allemaal op de hals haalt… Erg knap hoe Reefs het fictieve dorp Zuidbaai tot leven brengt, aangezien het ook een interactieve website is geworden waar kinderen alles kunnen vinden uit het verhaal. Dit geeft het verhaal een extra dimensie nu het zowel offline als online terug te vinden is. Het eerste deel smaakt naar meer! Nieuwsgierig naar De Bieb-bende: De Legende van de Hemelrijders? Bekijk dan gauw de trailer of bezoek de site www.debiebbende.nl!

Lees de recensie op boekenrevue.nl

Recensie De Bieb-bende 1 op het blog Graag gelezen.

3 maart 2014

Een mooie cover, met een afbeelding van een man met een bijl. Die staat daar niet voor niets. Dat belooft wat !!

Een boek voor kinderen vanaf 9 jaar, maar ik heb het boek graag gelezen. Een prachtig boek, dat nog mooier wordt door de QR-codes te gebruiken. Deze code stuurt je naar een passage op het internet waar je meer informatie krijgt over het verhaal. Als je leest hoe de kinderen, Sander, Luca, Roy, Melanie en Valerie er toe komen om de Bieb-bende op te richten, maakt je hart een sprongetje. Alles is zo goed beschreven dat je meteen meeleeft met de kinderen en hun avonturen. Prachtig, hoe Michael Reefs Zuidbaai heeft weten uit te bouwen van dorp naar het hart van een interactieve website. Vanaf het begin boeit het verhaal, je wilt weten hoe het verder gaat. Een spannend en soms heel spannend boek, waar ook ouderen ( 9 + ) van kunnen genieten. Ik kan je dit boek aanraden. Voor jezelf, je kinderen of je kleinkinderen.

Ik kijk uit naar 'Het Woestijnhotel'.

Ik waardeer dit boek met 5/5 sterren

Lees de hele recensie op www.miekeschepens.nl

Recensie De Bieb-bende 1 op het blog Hou van boeken.

6 november 2013

Ik lees het boek momenteel in de klas voor aan de kinderen. Ze vinden het super. Telkens als ik ga lezen wordt er luidop ‘yes’ geroepen en als ik stop na een hoofdstuk roepen ze ‘doorlezen’. Dat zegt eigenlijk al genoeg over het boek.

Het is een ontzettend leuk boek om te lezen omdat je er zoveel mee kan doen. Als je op de website gaat kan je uitzoeken op welk van de vijf hoofdpersonen jij het meest lijkt. Kinderen houden daar echt van en gaan tijdens het lezen zichzelf spiegelen aan het personages. Het zijn vijf echt verschillende karakters dus altijd wel ééntje die je past. Op de website en de app kom je nog meer te weten over deze personen. Na elk hoofdstuk staat er een QR-code die je kan scannen. Daarmee krijg je nog meer info over dat hoofdstuk en over andere personen in het boek.

Door deze interactieve mogelijkheden raak je nog nauwer betrokken bij het verhaal. Je kent de personages door en door.

Wat ik persoonlijk ook zo goed vind is de beschrijving van de thuissituaties van de kinderen. Die is ook heel uiteenlopend en voor vele kinderen herkenbaar. Het geeft ook stof tot gesprekken in de klas. Een vader die drinkt of een moeder die depressief is bijvoorbeeld.

Het verhaal is spannend, soms echt héél spannend. Het plot wordt goed opgebouwd en er komen een paar leuke wendingen in. De schrijftaal is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar vind ik. Korte hoofdstukken die duidelijk afgebakend zijn. In het boek staan een aantal illustraties die het verhaal visueel ondersteunen.

Echt een vernieuwende kijk op lezen voor kinderen. Een mooi opgebouwd verhaal met extra interactieve mogelijkheden. Dit is het soort jeugdboeken van de toekomst.

Lees de hele recensie op houvanboeken.blogspot.be

Recensie De Bieb-bende 1 op Storyhunters.nl

27 juli 2013

Even een ander boek dan normaal. Namelijk een jeugdboek. Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Dat maakt het verhaal niet minder leuk! Wat duidelijk terug te zien is in het boek, is dat er nagedacht is over sociaal media-lezen-kinderen. Elk hoofdstuk heeft namelijk een QR-code die je kunt scannen. Deze code stuurt je naar een pagina op het internet waar je nog meer te weten komt over de leden van de bieb-bende en het verhaal.

In het begin was ik hier zelf iets sceptisch over. De hoofdstukken zijn vrij kort, waardoor je snel uit het verhaal bent door deze QR-code. Heeft deze code een toegevoegde waarde? Zeker! Het zijn korte stukjes tekst over het verhaal of de personages. Het verhaal is volgen zonder deze codes, maar de codes maken het extra leuk! Wat ik wel jammer vind is dat er in de extra stukjes tekst nog veel spelfouten zitten.

Het verhaal zelf is leuk bedacht en uitgewerkt. De verschillende personages komen goed aan bod en je leert ze stuk voor stuk beter kennen. Het is een spannend verhaal, zelfs voor mij als niet-jeugd haha. Hij leest goed weg en ik ben zéér nieuwsgierig naar het volgende deel.

Lees de hele recensie op storyhunters.nl

Recensie De Bieb-bende 1 op Fantasywereld.nl

12 juni 2013

Meeslepende taal

Het boek leest heel vlot met duidelijke niet te lange zinnen en een taalgebruik dat bij de leeftijdsgroep past. Door de schrijfstijl word je meegesleept in het verhaal en blijf je geboeid lezen. De beschrijvingen zijn zo spannend geschreven dat je als het ware nagelbijtend en met kippenvel zit te lezen. Het is dan ook goed dat er ook stukken in zitten over school en thuis. Dat breekt niet alleen de spanning, maar zo krijg je ook meer een band met de hoofdpersonen, waardoor het verhaal nog echter overkomt.

Het boek is een aanrader, zowel voor de lezer die het boek in één keer uit wil lezen, als voor de lezer die graag interactief met het boek bezig wil zijn. Het verhaal is heel goed uitgewerkt en leest vlot. Van het begin tot het einde weet het verhaal te boeien en je nieuwsgierig te maken. Het is een spannend en erg meeslepend verhaal waarin heel veel gebeurt. De spanning in het boek is heel goed beschreven zodat je als lezer het verhaal echt mee beleeft. De personages zijn leuk en duidelijk uitgewerkt en hebben ieder hun eigen karakter en vaardigheden. Het is een heerlijk boek om te lezen en helemaal in op te gaan. Gelukkig volgen er nog meer delen. Dat is iets om naar uit te zien.

Lees de volledige recensie op fantasywereld.nl

Gaafvoorkinderen.nl bespreekt De Bieb-bende

17 mei 2013

Sensationeel boek: zowel gedrukt als online

Zodra ik op de website www.debiebbende.nl kom en aan de hand van diverse eigenschappen bij een personage uit het verhaal kom, word ik nieuwsgierig. Ik lijk op Melanie lees ik en om eerlijk te zijn klopt dat wel een beetje. Ik surf verder over de site en kan bijna niet meer stoppen met lezen en verder klikken. Wauw, een goed begin. Dat boek van de Bieb Bende moet ik hebben. Dus klik, klik, klik en De Legende van de Hemelrijders is besteld. Niet veel later ligt hij bij de post en open ik de envelop. De cover van het boek ziet er veelbelovend uit, met een grote bijl, zwarte figuren en een roze/paarse lucht met vogels. Ik sla het boek open en stuit op een illustratie van een spannende spin, met op de pagina erna twintig zinnen over 12 mannen… ik beland nu al in het verhaal. Na een korte uitleg over de QR-codes in het boek, begin ik aan het eerste hoofdstuk. Dan dringt het pas goed tot me door dat kinderboekenschrijver Michael Reefs het echt gaaf heeft aangepakt door een boekvorm te combineren met online.

Kinderboek met tweede scherm

Aan het eind van ieder hoofdstuk kan ik door middel van QR-codes met andere lezers in contact komen en dat is cool. Ik lees hoe zij over het mysterie denken en kan online ook nog eens een educatief spelletje spelen. Ik raak na het tweede hoofdstuk echt geintrigeerd door dit verhaal en de combi van het boek en online. Ik blijf de QR-codes scannen en vind telkens weer meer informatie. Soms over locaties, dan weer een biografie van een personage. Zelfs Facebook, Hyves en Twitter worden betrokken. Dit is dus echt een kinderboek (vanaf een jaar of 9) met een tweede scherm. Stoer bedacht van de schrijver. En het mooie… De Legende van de Hemelrijders is het eerste deel uit een reeks van zeven, geschreven door Michael Reefs. Er gaat dus nog veel meer volgen (in september 2013 het tweede deel Duister Carnaval).

In het kort

Eigenlijk wil ik niet te veel vertellen over het verhaal zelf, want dit moet je echt zelf gaan ervaren. Heel kort een tipje van de sluier: er staan vijf kinderen centraal die een oeroude legende in hun dorp willen oplossen. De Man met de Bijl (die van de cover) heeft ooit een groep ridders -de Hemelrijders genaamd- vermoord. De geesten dwalen nog steeds in de heuvel van Zuidbaai rond. Door recente gebeurtenissen ontwaakt de eerste geest, die wil ontsnappen met de hulp van de Bieb-bende. Dat gaat gepaard met moeilijke opdrachten. Lees online op www.debiebbende.nl/info meer en bekijk ook de trailer.

Lees het op gaafvoorkinderen.nl

Recensie De Bieb-bende 1 NBD | Biblion

16 mei 2013

Vijf vrienden willen koste wat kost te weten komen wat er waar is van de dorpslegende over de Hemelrijders. Ze ontdekken een verborgen kasteel op een heuvel dicht tegen hun dorp, een ontdekking die de aanleiding vormt voor vreemde en akelige gebeurtenissen. De vrienden worden gedwongen om voor 23 januari de geheimen van de legende te ontraadselen. Als het ze niet lukt, zal de vreselijke Man met de Bijl uit de legende hun ziel komen ophalen. Wanneer er een bibliotheek wordt gebouwd op de heuvel, wordt de missie van de kinderen nog moeilijker en gevaarlijker. De vrienden besluiten zichzelf de Bieb-bende te noemen en zetten samen alles op alles om antwoorden te vinden. Dit spannende fantasyverhaal is het eerste deel van een reeks over de Bieb-bende. Bij het boek en de reeks hoort een interactieve website: www.debiebbende.nl. Na elk hoofdstuk vind je een Qr-code die je kunt scannen; je kunt dan online meepraten of meer informatie lezen. Bovendien is er ook een gratis bieb-bende app die je kunt downloaden. Jammer genoeg laat de schrijfstijl van het boek soms veel te wensen over. Vanaf ca. 10 jaar. - Veerle Willaert

Lees de recensie op biblion.nl

Meester Louis: De Bieb-bende: Verrassend en vernieuwd

15 april 2013

Prima debuut ( eerste boek van Michael Reefs) . Alles met vaart geschreven..
Het leest als een trein, nee als een raket. Vanaf de eerste bladzijde was ik verkocht….een super spannend verhaal dat je meesleurt en niet meer los kan laten voor je het helemaal uit hebt gelezen. Voor twee dagen was ik even onbereikbaar voor de buitenwereld. Ik vergat zelfs het werk dat nog gedaan moest worden en de huishoudelijke taken die thuis op me wachtten……boodschappen doen, de was doen, strijken, stoffen..noem ze maar op!

Michael heeft me niet teleurgesteld met dit vernieuwend en verrassende boek.

Vernieuwend : Er wordt op een speciale manier met QR-codes gewerkt . Iedereen kan na ieder hoofdstuk de code scannen en online extra informatie krijgen. De letters QR zijn een afkorting van Quick Response (“snel antwoord”). Steeds vaker worden QR-codes toegepast om makkelijker en/of meer informatie te verschaffen.

Lees verder op de site van Meester Louis

Recensie De Legende van de Hemelrijders Banger Sisters

april 2013

Persoonlijk ben ik een groot fan van dit soort verhalen. Een groep kinderen heeft door wat er in het dorpje Zuidbaai gaande is. Volwassenen weten dit (onbewust) ook, maar doen aan struisvogelpolitiek. Luca, Sander, Melanie, Roy en Valerie zien de ernst van de situatie in en sluiten een verbond als er zich angstaanjagende situaties voordoen in het dorpje. Uiteraard is niet iedereen even blij met hun beslissing. Zowel hun ouders als de bibliothecaresse verbieden hen om zich ermee te bemoeien, waardoor het een extra grote uitdaging wordt om de Hemelrijders te redden. Met gevaar voor eigen leven proberen de vijf vrienden de Man met de Bijl op afstand te houden en start een race tegen de klok.

Lees verder op bangersisters.nl